Napi öt mérföldet sétál egy angol kisváros tanára, hogy 78 gyereknek legyen ebédje Közoktatás
Eduline

Napi öt mérföldet sétál egy angol kisváros tanára, hogy 78 gyereknek legyen ebédje

A korábban katonaként szolgáló Zane Powles jelenlege egy angol kisvárosban, Grimsbyben dolgozik általános iskolai tanárként, és napi öt mérföldet sétál, hogy 78 gyereknek kiszállítsa az ingyenes, iskolai ebédjét.

Egy angol kisváros általános iskolai tanára koronavírus idején is minden erejével azon van, hogy biztosítsa a diákok jólétét. Zane Powles kidolgozott egy egyedülálló megoldást arra, hogy a tanulók továbbra is hozzájussanak az iskolai étkeztetéshez: minden nap saját maga kézbesíti az ebédeket, amit napi több mint öt mérföldes sétával tud véghez vinni – írja az Independent.

A tanár minden nap felpakol egy hatalmas hátizsákot, és több mint 18 kilogrammal a hátán, több mint öt mérföldes sétával, 78 tanulónak szállítja ki ingyenesen az iskolai ebédjét. A csomagot a küszöbön teszi le, kopogtat az ajtón, majd a járdán vagy a kertben vár, amíg át nem veszik őket. A tanárnak ezáltal arra is van lehetősége, hogy érdeklődjön a gyerekek hogyléte felől.

További tanárok és az iskola igazgatója pedig felváltva szállítják ki az ebédet autóval azoknak a diákoknak, akik a 15 mérföldes körzeten kívül laknak.

Hetente egyszer az iskolában tanítják a rászoruló diákokat - képgaléria

A miskolci Szabó Lőrinc Általános Iskolában heti egyszer oktatást tartanak azoknak a tanulóknak, akiknek nem áll rendelkezésére megfelelő felszerelés, hogy részt vegyenek a digitális oktatásban.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés