15 fős csoportokban indítják újra az oktatást Franciaországban Közoktatás
Eduline

15 fős csoportokban indítják újra az oktatást Franciaországban

Két hónapos lezárás után, május 11-én újranyitnak az iskolák Franciaországban. Az oktatás a korábbiakhoz képest sokkal kisebb létszámmal, 15 fős osztályokban folytatódik.

A francia oktatási miniszter tájékoztatása szerint május 11-én az iskolák is újranyitnak az országban, de a diákokat csak szakaszosan engedik vissza, és a korábbinál jóval kisebb létszámú osztályok lesznek. Ezeknek a mérete az általános iskolákban és a középiskolákban eltérhet, de osztályonként maximum 15 fő lesz a megengedett, ami a jelenlegi csoportok felének felel meg. A létszámcsökkentésével szeretnék mérsékelni a fertőzés kockázatát – írja a reuters.com.

A francia oktatási miniszter kitért arra is, hogy a gyerekek szakaszosan térnek majd vissza az iskolákba, május 11-én a fiatalabb, általános iskolás tanulókkal kezdve. A május 18-ai héten egyes középiskolák és szakiskolák is folytatódnak, rendszerszinten pedig május 25-én jöhetnek az átfogóbb újranyitások. A francia egyetemek viszont nyár végéig zárva maradnak.

A tájékoztatón az is elhangzott, hogy a visszatérés megtervezésére és lebonyolítására minden iskola kellő teret kap, de akkor egyik intézmény sem nyithat újra, ha nem felel meg az egészségügyi feltételeknek.

Egy ausztrál kormányfő is kinyitná az iskolákat

Scott Morrison szerint az iskolai körülmények biztonságosak, visszaküldené a diákokat az iskolába.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés