A nap hírei: ma kezdődik az általános iskolás beiratkozás, de mi lesz az érettségikkel? Közoktatás
Eduline

A nap hírei: ma kezdődik az általános iskolás beiratkozás, de mi lesz az érettségikkel?

A mai nappal kezdődik az általános iskolai beiratkozás, egy képviselő arról posztolt, hogy meg lesznek tartva az érettségik, Jocó bácsi is megszólalt a digitális oktatással kapcsolatban, hamarosan kezdődik a tavaszi szünet. Összeszedtük a mai nap legfontosabb oktatási híreit.

Elkezdődött az általános iskolás beiratkozás

A szeptember 1-jétől tankötelessé váló gyermekek iskolai beíratásának időpontja idén április 6-24. közé esik. A koronavírus járvány miatt minimális személyi kontaktus mellett a szülők e-mailben, telefonon, illetve a KRÉTA rendszeren keresztül tudják majd jelezni gyermekeik beiratkozási szándékát. Erről bővebben itt írtunk.

Jocó bácsi és a digitális oktatás

Balatoni József, Jocó bácsi is megírta véleményét a távoktatásról. Nemcsak a rossz tapasztalatokat írja le, hanem a vidám pillanatokat is megemlíti. Itt olvashattok erről bővebben.

Meg lesznek tartva az érettségik?

Egy országgyűlési képviselő egyik posztjában arról tájékoztatta a végzősöket, szülőket és a tanárokat, hogy az érettségi vizsgák meg lesznek tartva a koronavírus járvány ellenére is. Itt olvashattok erről részletesebben.

Mindjárt itt a tavaszi szünet

Április 8-a, szerda lesz az utolsó tanítási nap, utána szusszanhattok egyet egészen április 14-ig, vagyis majdnem pont egy hetetek lesz regenerálódni, és kipihenni az elmúlt időszakot. A tavaszi szünetről itt találjátok a részleteket.

Idén nem kaphatnak egyest a szlovák tanulók

A szlovák alapiskolákban hétfőtől felfüggesztik az osztályozást. Mostantól nincs olyan, hogy valaki jegyet kap. Ehelyett szóbeli értékelésre állnak át a tanárok. Ezzel kapcsolatban még több információt találtok itt.

Hogyan tanulnak otthon az elsősök?

Vajon hogyan élik meg a távoktatásra való átállást az elsős kisiskolások, akik éppen most hagyták ott az óvodát, még szokják az iskolai szabályokat és írni, olvasni tanulnak? Általános iskolás tanárnőkkel beszélgettünk. A teljes cikket itt olvashatjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

 

 

 

 

Hirdetés