Fontos infók az érettségiről, és a tanév hosszáról - a nap hírei egy helyen Közoktatás
Eduline

Fontos infók az érettségiről, és a tanév hosszáról - a nap hírei egy helyen

A legnagyobb figyelem most az érettségin van: a mai napon kiderült, akár még a héten megszülethet a döntés, de Maruzsa Zoltán szerint legkésőbb húsvétig meglesz a válasz. Mutatjuk, ti hogyan döntenétek a kérdésben, ugyanis lejárt a héten indított szavazásunk az érettségiről. A nap hírei azonban mást is tartogatnak, szó volt az új tankönyvekről, egyetemi átalakításokról, a tanév hosszának kérdése is felmerült, de a Semmelweis Klinikán talált koronavírusosokról is beszámoltunk.

Mi lesz az érettségivel?

A hírek szerint még a héten megszülethet a döntés. A volt oktatási miniszter is azt kérte a kormánytól, ne legyen hagyományos érettségi, helyette vagy csak írásbeli, vagy csak szóbeli érettségi legyen. Az Eduline-on indított szavazás is végetért, 100 010 válasz érkezett azzal kapcsolatban, ti mit tennétek az érettségivel. A részletes eredményeket itt tudjátok megnézni.

Maruzsa Zoltán kiemelte: több forgatókönyv is készül, ezek között döntést hozni és a megfelelő ütemezést kiválasztani elsősorban a járványügyi helyzet alapján lehetséges. Ebben viszont még nem látnak egy hónapra előre, így türelmet kérnek. Egy biztos: még a húsvét előtt kiderül minden.

Koronavírus a Semmelweis Egyetem Neurológiai Klinikáján

A Semmelweis Egyetem (SE) Gyermekklinikája után az SE Neurológiai Klinikáján is találtak igazoltan koronavírusos alkalmazottakat - az egyetem sajtóreferense megerősítette a hírt.

Új tankönyvek

A 2020/21-es tanévre szóló tankönyvek rendelése április 1-jén kezdődött - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi). A körülmények ellenére a minisztérium azt mondja, idén sem lesz gond a tankönyvek kiszállításával.

Egyetemi átalakítások

Nem tudnak részleteket a Kaposvári Egyetemen a tegnap bejelentett átalakulásokról, a vezetők is a parlament honlapjáról tudták meg a hírt.

Kitolódott tanév?

Akár augusztus 31-ig is meghosszabbíthatja a tavaszi szemeszter idejét a Debreceni Egyetem, ha erre szükség van a járványhelyzet miatt. Azonban egy biztos: a kormány nem hosszabbította meg a tanévet, és a tavaszi szünet időpontja sem fog módosulni.

Bezárt iskolák

Az idei tanévben már nem nyitnak ki újra az iskolák Kaliforniában a koronavírus-járvány miatt - jelentette be Gavin Newsom, a tagállam kormányzója.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés