Milyen dokumentumok kellenek az általános iskolai beiratkozáshoz? Közoktatás
Eduline

Milyen dokumentumok kellenek az általános iskolai beiratkozáshoz?

Az idei általános iskolai beiratkozás április 6-24. között zajlik majd a nem körzetes iskolákban, április 28-áig pedig - hivatalból - a körzetes iskolákba való beíratás is megtörténik. De milyen dokumentumokat és nyilatkozatokat kérhetnek az iskolák? Itt a lista.

Az általános iskolai beiratkozáshoz szükséges dokumentumok:

  • a gyermek nevére kiállított személyi azonosító – például születési anyakönyvi kivonat, vagy személyi igazolvány, vagy útlevél,
  • lakcímkártya,
  • TAJ-kártya,
  • az iskolába lépéshez szükséges fejlettség elérését tanúsító igazolás – ez lehet óvodai szakvélemény, nevelési tanácsadás keretében végzett iskolaérettségi szakértői vélemény, illetve sajátos nevelési igényű gyermekek esetében a Szakértői Bizottság szakértői véleménye,
  • valamin a NEK-adatlap, amivel a diákigazolványt lehet igényelni.

Ezen kívül a beiratkozáskor a szülőknek nyilatkozni kell a közös szülői felügyeleti jog gyakorlásáról. Ahol csak az egyik szülő gyakorolja a szülői felügyeleti jogot ott a következő dokumentumok valamelyike is szükséges: szülők gyámhivatalban felvett nyilatkozata a szülői felügyeleti jog gyakorlásáról, másik szülő halotti anyakönyvi kivonata, gyámhivatal határozata, vagy a bíróság ítélete.

Az általános iskolai beiratkozáshoz szükséges dokumentumok és nyilatkozatok tankerületenként, sőt akár iskolánként is eltérőek lehetnek, ezért mindenképpen érdemes erről a beiratkozást megelőzően, időben tájékozódni az adott iskolánál.

Ezek lesznek a legfontosabb dátumok áprilisban

Milyen fontos dátumokra és határidőkre kell figyelniük a diákoknak, a felsőoktatásban tanulóknak, illetve a szülőknek ebben a hónapban? Itt az áprilisi lista.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Vége a covid-oktatásnak, mától újra megtelnek élettel az iskolák Közoktatás Tóth Alexandra

Vége a covid-oktatásnak, mától újra megtelnek élettel az iskolák

Május 10-től a felsősöknek és a középiskolásoknak is újraindul a jelenléti oktatás. Sokan azonban úgy érzik, ennek még nincs itt az ideje a járvány miatt, mások pedig feleslegesnek tartják, hogy a tanév utolsó honapjára kell visszatérni az iskolákba. Mit tehetnek azok a szülők, aki a továbbiakban is otthon tartanák a gyereküket, illetve milyen járványügyi intézkedésekkel kell számolni az intézményekben? Most minden kérdést megválaszolunk.