Ezek lesznek a legfontosabb dátumok áprilisban Közoktatás
Eduline

Ezek lesznek a legfontosabb dátumok áprilisban

Milyen fontos dátumokra és határidőkre kell figyelnetek ebben a hónapban? Itt az áprilisi lista.

Április 2.

A nem körzetes óvodákban ezen a napon kezdődik a beiratkozási időszak, ami egészen április 20-ig fog tartani, majd 21-én a körzetes intézmények, hivatalból, automatikusan felveszik az addig máshova nem jelentkezőket.

Április 6.

Az Oktatási Hivatal a módosító tanulói adatlapokat figyelembe véve kiegészítik a középiskolába jelentkezők listáját. Az általános iskolai beiratkozás is ezen a napon kezdődik. A jelentkezés április 6-24. között zajlik majd a nem körzetes iskolákban, április 28-áig pedig - hivatalból - a körzetes iskolákba való beíratás is megtörténik.

Április 8.

A tavaszi szünet előtti utolsó tanítási nap. Ahogy arról korábban is írtunk, ez a dátum az egyetemistákra nem vonatkozik, ugyanis nekik már megvolt az előrehozott tavaszi szünetük március 16. és 20. között, amíg a felsőoktatási intézmények felkészültek a távoktatásra. Egy hosszúhétvégével viszont ők is számolhatnak, ugyanis április 10. a nagypéntek miatt, április 12. (hétfő) és 13. (kedd) pedig húsvét miatt lesz munkaszüneti nap.

Április 15.  

A tavaszi szünet utáni első tanítási nap, valamint az áprilisi diákhitel igénylésének határideje. Arról, hogy mi a különbség a Diákhitel1 és Diákhitel2 között, illetve hogyan és mekkora összeget igényelhettek, bővebb információkat itt találtok.

Április 30.

Április utolsó napja az oktatási rendszer több területén is fontos lesz, ugyanis a középiskolás végzősöknek ekkor lesz az utolsó tanítási napjuk, de a középiskolába jelentkezőknek is érdemes feljegyezniük ezt a dátumot, hiszen ekkor derül ki, hogy felvették-e őket a választott iskolába.

A kormány szerint nincs akadálya annak, hogy rendesen megtartsák az érettségiket

Mit tervez a kormány az idei érettségikkel és ez hogyan befolyásolja majd az egyetemi felvételiket? Ezt válaszolta a kormány a mai sajtótájékoztatón.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés