Meghosszabbított diákhiteligénylés, a Nemzeti Pedagógus Kar tanácsai – ezek voltak a nap hírei Közoktatás
Eduline

Meghosszabbított diákhiteligénylés, a Nemzeti Pedagógus Kar tanácsai – ezek voltak a nap hírei

Máig lehet módosítani a középiskolák sorrendjén, péntekig meghosszabbították a diákhiteligénylést, a távoktatással tovább romolhat a lemorzsolódok helyzete, az egészségügyi képzéseknél szükség lehet a félév meghosszabbítására. Ezek voltak a mai nap oktatási hírei.

Fontos határidő jár le ma a felvételizőknek

Március 25-ig, azaz máig még módosíthatók a középiskolai felvételi jelentkezések. Mindezt idén elektronikusan is megtehetitek. Itt írtunk a szabályokról.

Meghosszabbított diákhiteligénylés

Péntekig meghosszabbította a Diákhitel Központ a hiteligénylési határidőt Diákhitel1 esetében a koronavírus miatt. A közlemény szerint azok, akik 2020. március 27-ig leadják igénylését, már áprilisban megkapják a kért összeget.

Ezeknél a képzéseknél lehet szükség a félév meghosszabbítására

Az egészségügyi képzések helyzete a legbonyolultabb, ugyanis már március 11-én, a veszélyhelyzet kihirdetésekor fel kellett függeszteni a gyakorlati órákat az orvos- és a diplomás ápolóképzésben, ami jelentősen megnehezíti a hallgatóknak a félév teljesítését. Arról, melyik egyetem hogyan alkalmazkodott a távoktatáshoz, itt írtunk korábban.

Tovább növekedhet a lemorzsolódók aránya

Az iskolai lemorzsolódás mindig fontos és aktuális téma, de a jelenlegi helyzetben még inkább foglalkozni vele. Mi lesz azokkal, akik korábban is tanulási nehézségekkel küzdöttek, esetleg nem jártak be az iskolába? Erről itt olvashattok részletesebben.

A Nemzeti Pedagógus Kar tanácsai

A Nemzeti Pedagógus Kar 24 pontban foglalta össze javaslatait, észrevételeit a digitális oktatásra való átállással kapcsolatban. A tanácsokról itt írtunk korábban. Az óvonőknek azt tanácsolták, az óvodákban is alkalmazzák a home office-t. Erről itt olvashattok bővebben.

Újabb olvasói véleményeket kaptunk

Több érettségi előtt álló diák is megírta nekünk a tapasztalatait a digitális oktatással kapcsolatban. Ezeket itt találjátok. Ebben a cikkben újabb diákok fejtették ki a véleményüket, itt pedig egy végzős diákon kívül, egy háromgyermekes anyuka is beszámolt nekünk a tapasztalatairól.

Angliában feltették a kérdést: vajon veszélyben vannak-e az ügyeletet ellátó tanárok?

Az Egyesült Királyságban péntek délután bezártak az iskolák, hétfőtől már csak ügyeletet tartanak azoknak a gyerekeknek, akiknek szülei fontos feladatot látnak el. Vajon veszélyben vannak az ügyeletet ellátó tanárok?

Nem szeretnél lemaradni a legfontosabb információkról? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.

Hirdetés