Valóban több szabadideje lenne most a tanároknak? Jocó bácsi reagált az államtitkár szavaira Közoktatás
Eduline

Valóban több szabadideje lenne most a tanároknak? Jocó bácsi reagált az államtitkár szavaira

Jocó bácsi, vagyis Balatoni József történelemtanár kifejtette, hogyan is telik most egy tanár napja az új digitális oktatás idején. A feladatok között meglehetősen nehezen lenne rés az új Nemzeti alaptanterv (NAT) előkészítésére.

Maruzsa Zoltán - ahogy azt mi is megírtuk - úgy látja, hogy a pedagógusoknak a jelen helyzetben több szabadideje van, így lehetőségük van elvégezni az alaptantervvel kapcsolatos feladatokat - fogalmazott az államtitkár. Emiatt is gondolja azt, hogy ugyanúgy jó ötlet lenne bevezetni ősztől az új NAT-ot. Jocó bácsi másképp látja a helyzetet.

A pedagógusok most kétszer annyit dolgoznak, van, aki napi 14-16 órát foglalkozik az oktatással. Hisz teljesen új a helyzet: a diákokat, szülőket és magukat is meg kell tanítani az új platformok használatára. Az eddigi módszereket adaptálni kell. A feladatokat át kell alakítani

- cáfolta Jocó bácsi Facebbok-bejegyzésében az államtitkár által mondottakat. Majd hozzátette: szóval kedves államtitkár úr, az egyetlen szó, amit keres napok óta az, hogy "Köszönjük!"

A Civil Közoktatási Platform (CKP) is úgy véli, a digitális oktatásra való átállás hatalmas terhet jelent a pedagógusok többségének. Éppen ezért szerintük a tanárok elvárhatják, hogy a fenntartók, az oktatási kormányzat legalább ne terhelje őket további feladatokkal. Ennek értelmében követelik, hogy vonják vissza vagy legalábbis halasszák el a NAT bevezetését.

Szűcs Tamás: "most vizsgázik az egész tanári társadalom és egyelőre jól"

A feltételek nem mindenhol adottak a digitális oktatáshoz, a tanárok viszont most több téren is vizsgáznak a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke szerint.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés