Fontos dátum közeleg: a héten tudtok sorrendet módosítani a középiskolai felvételin Közoktatás
Eduline

Fontos dátum közeleg: a héten tudtok sorrendet módosítani a középiskolai felvételin

Ezen a héten lehet majd sorrendet módosítani a középiskolai felvételin. Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat. Két nap áll majd a rendelkezésetekre.

Korábbi cikkünkben összegyűjtöttük a legfontosabb márciusi dátumokat. A héten újabb fontos határidőhöz érkezünk, március 19 és 20 között lesz lehetőségetek a tanulói adatlapok módosítására.

Ebben az időszakban a felvételi vizsgák eredményei, tapasztalatai alapján van lehetőségetek a sorrendmódosításra.

Hogyan tudtok módosítani?

Módosító tanulói adatlapot kell kitöltenetek, amit a módosítást követően ki kell nyomtatni, alá kell írni és postára kell adni a megadott címre. Az adatlapon megtaláljátok a postázási címet.

A módosításra a KIFIR elektronikus adatlapkitöltő rendszerben van lehetőségetek 2020. március 19-én és 20-án, a felvételi lapok kitöltésével megegyező módon.

Pontosan mit lehet módosítani?

A módosítás során nem tudtok tanulmányi területet törölni, de azoknak az eredeti sorrendjén van lehetőségetek változtatni, illetve új tanulmányi területet is fel tudtok venni. Az utóbbira csak olyan középfokú iskolában van lehetőség, amely az eredeti tanulói adatlapon szerepelt. Tehát az új tanulmányi terület csak az adatlapon már szereplő iskolán belül és csak az érintett iskolával való egyezetés alapján jelölhető meg.

Fontos, hogy új iskolát nem tudtok megjelölni. A módosító tanulói adatlap kitöltésével a korábban kitöltött tanulói adatlap érvényét veszti.

A módosítás sorrendje

A módosítást a KIFIR rendszerben tudjátok elvégezni, majd ha ezzel megvagytok, akkor ki kell nyomtatni a módosító adatlapot és célszerűen könyvelt postai küldeményként postára kell adni.

Mi történik ezután?

Az Oktatási Hivatal a beküldött módosító tanulói adatlapok alapján kiegészíti a jelentkezők listáját. A Hivatal által kiegészített listára az intézmény igazgatója minden jelentkező neve mellé beírja a felvétellel kapcsolatos döntését.

Középiskolai felvételi: ezeket lehet tudni a változó szakképzésről

Mit kell tudniuk azoknak a szülőknek, akiknek gyerekei a középiskolai éveket szakképzésben kezdenék meg idén? Itt vannak az eddig nyilvánosságra hozott részletek.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Vége a covid-oktatásnak, mától újra megtelnek élettel az iskolák Közoktatás Tóth Alexandra

Vége a covid-oktatásnak, mától újra megtelnek élettel az iskolák

Május 10-től a felsősöknek és a középiskolásoknak is újraindul a jelenléti oktatás. Sokan azonban úgy érzik, ennek még nincs itt az ideje a járvány miatt, mások pedig feleslegesnek tartják, hogy a tanév utolsó honapjára kell visszatérni az iskolákba. Mit tehetnek azok a szülők, aki a továbbiakban is otthon tartanák a gyereküket, illetve milyen járványügyi intézkedésekkel kell számolni az intézményekben? Most minden kérdést megválaszolunk.