Fontos dátumok: ezek az országos mérések lesznek még ebben a tanévben Közoktatás
Eduline

Fontos dátumok: ezek az országos mérések lesznek még ebben a tanévben

Mikor lesznek az országos mérések ebben a tanévben? Mutatjuk a dátumokat, amennyiben az időpontok elérkeztéig visszaáll a tanév szokásos menete.

A 2019/2020-as tanév még sok - az érettségi vizsgán kívüli - megmérettést tartogat a diákok számára. Több mérés, konkrétan az országos kompetenciamérés, és különböző idegen nyelvi mérések lesznek még a tavasszal.

A legtöbb diákot érintő országos kompetenciamérést 2020. május 27-én tartják majd az iskolák a hatodik, nyolcadik és tizedik évfolyamon. A mérés napja - a tervek szerint - tanítási napnak minősül, más órát – művészeti és testnevelésórák kivételével – nem lehet szervezni.

Idegen nyelvi mérések

A két tanítási nyelvű iskolák hatodik és a nyolcadik évfolyamán célnyelvi mérést szerveznek 2020. május 13-án. Hatodikban az A2-es, nyolcadikban a B1-es szintű nyelvtudást mérik majd. Ezenkívül a többi intézményben a hatodik és a nyolcadik évfolyamosok nyelvtudását is tesztelik angolból vagy németből 2020. május 20-án.

Itt vannak az országos kompetenciamérés eredményei: javítottak a diákok

Közzétették a 6., 8. és 10. évfolyamos tanulók tavalyi országos kompetenciamérő feladatlapjainak eredményeit. Kiderült, hogy az előző évekhez képest javultak a pontszámok.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.

Hirdetés