Újabb szakértői bizottságot állítanak fel Pest megyében Közoktatás
Eduline/MTI

Újabb szakértői bizottságot állítanak fel Pest megyében

A pedagógusszakma fontos eleme a szakértői bizottsági munka - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára.

Maruzsa Zoltán közölte, hogy Pest megyében most a harmadik szakértői bizottságot állítják fel, amely remélhetőleg segíti, tehermentesíti a meglévő két testületet. Kiemelte: a szakmai feladatellátásban fontos szerepük van a szakértői bizottságoknak, de ebben a munkában is egyenlőtlenségek voltak korábban az országon belül.

A főváros mindig is jobban ellátott terület volt, nyolc szakértői bizottság látta el ott a feladatokat. Pest megye viszont kicsit mindig "potyautas" volt", ott mostanáig mindössze két szakértői bizottság működött - mondta Maruzsa Zoltán.

Pinterics János, a Pest Megyei Pedagógiai Szakszolgálat főigazgatója elmondta: a szakértői bizottságok egyebek mellett a sajátos nevelési igényű gyermekek vizsgálatáért felelnek. Az államtitkár pedig reméli, a harmadik szakértői bizottság, valóban segíti és tehermentesíti majd a meglévő két testületet.

"Az iskola nem a gyerekek igényeit kielégítő intézmény"

"Az iskola nem a gyermekek igényeit kielégítő intézmény, hanem az a feladata, hogy átörökítse a nemzeti kultúrát" - hangzott el Takaró Mihálytól egy interjúban. Szerinte így az "sem lehet kérdés, hogy Egri csillagok vagy Harry Potter".

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.

Hirdetés