Jocó bácsi a sztrájkjavaslatról: "ez egy vicc, csak már egyre nehezebb rajta röhögni" Közoktatás
Eduline

Jocó bácsi a sztrájkjavaslatról: "ez egy vicc, csak már egyre nehezebb rajta röhögni"

Keményen beleállt az Emberi Erőforrások Minisztériumának "sztrájkjavaslatába" Balatoni József, azaz Jocó bácsi is.

A népszerű töritanár arra reagált, hogy ma megjelent a hír: az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szerint csak úgy sztrájkolhatnának a tanárok, ha a gyermekfelügyelet biztosítása mellett az első négy-öt órájukat meg is tartanák, vagyis csak délután tüntethetnének.

Jocó bácsi szerint ez egy vicc, csak már egyre nehezebb rajta röhögni. "Nekem a kompromisszumról ezek szerint teljesen más fogalmam van" - írja Facebook-oldalán.

Amúgy meg jó dolog ez a tanárkodás, meg a sztrájkolgatás, de lehetőleg ezt mindenki otthon csinálja, a négy fal között! Amúgy, ha jól emlékszem, amikor a netadó felmerült, százezer ember vonult utcára, tiltakozott. Ezek szerint a net egy csomó embernek sokkal fontosabb, mint a gyereke? Mert azt ugye tönkre lehet tenni, de azért a netadó az mégiscsak durva lenne.

Gratulálok!!! Majd küldjék a gyerekek pszichiátriai, egészségügyi számláját a miniszter úrnak, hátha ő majd kifizeti!

Csak így engedné az Emmi sztrájkolni a tanárokat: komolyabb feltételeket szabtak

Csak úgy sztrájkolhatnának a tanárok, ha a gyermekfelügyelet biztosítása mellett az első négy-öt órájukat meg is tartanák, vagyis csak délután tüntethetnének az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szerint. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) elutasította az "ajánlatot".

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.

Hirdetés
Ez az egyik legnépszerűbb feladat a magyarérettségin, pedig vannak buktatói Érettségi-felvételi Szabó Fruzsina

Ez az egyik legnépszerűbb feladat a magyarérettségin, pedig vannak buktatói

Nem lesz egyszerű dolguk az idén érettségizőknek: fél év otthoni tanulás után kell jól teljesíteniük az írásbeli vizsgákon. A következő két hétben az Eduline-on szaktanárok segítségével járunk utána, hogyan lehet felpörgetni a felkészülést a vizsgák előtti napokban, milyen buktatói vannak a különböző feladattípusoknak, mire érdemes odafigyelni. Cikksorozatunk első részében a középszintű magyarérettségi érvelési feladatával foglalkozunk.