Önként vonult karanténba négy pécsi diák a koronavírus miatt Közoktatás
Eduline

Önként vonult karanténba négy pécsi diák a koronavírus miatt

A következő két hetet egy lakásban elzárva tölti az a négy pécsi középiskolás, akik a hétvégén Milánóban jártak, néhány kilométerre az azóta lezárt övezettől. A felkeresett orvosok szerint mivel tünetmentesek, ezért nincs tennivalójuk, a négy fiatal azonban úgy döntött - családjuk és társaik érdekében -, hogy saját magukat zárják karanténba.

Az iskola igazgatójának kérésére, az érintett szülők egyetértésével vonult önkéntesen két hétre karanténba az a három, érettségi előtt álló diák, valamint egy alsóbb éves tanuló, akik Milánóban jártak a hétvégén. Az esetről az egyik szülő értesítette a Pécsi Újságot.

A szülő elmondta, az érettségi előtt álló három diák tartott tőle, hogy Milánót is lezárják és nem tudnak majd hazatérni, ezért átmentek Svájcba, Lugánóba, ahonnan az egyik szülő hozta őket haza autóval.

A diákok tünetmentesek, de már a hazafelé tartó úton megbeszélték, hogy inkább nem mennek társaik közé a koronavírus lappangási ideje alatt. Az iskolájuk igazgatója is ugyanezt kérte tőlük.

A lapnak nyilatkozó szülő elmondta, a gyerekekkel felkeresték a pécsi infektológiát, ahol azonban azt mondták nekik, hogy egészen addig, amíg tünetmentesek, nincs további tennivalójuk. Ha mégis megjelennének náluk a következő napokban a vírusra utaló tünetek, akkor forduljanak a fővárosi Szent László kórházhoz.

Ezt a választ furcsának találták, ezért úgy döntöttek, hogy a diák önként zárják el magukat a külvilágtól. A következő két hetet egy külön lakásban töltik, ahol még a családtagjaikkal sem érintkeznek. Az élelmezésüket is úgy oldják meg, hogy a szülők a lakás ajtaja előtt hagyják nekik a megvásárolt élelmiszert.

A szülő azt is hozzátette, nem csak ez a három diák járt Olaszországban az iskolából a hétvégén: egy alsóbb évfolyamos is most érkezett haza, aki azóta szintén önkéntesen vonult karanténba.

Két budapesti iskolában is korlátozásokat vezettek be a koronavírus miatt

Terjed a koronavírus, több iskolában is korlátozásokat vezettek. Ez a kivételes szabályozás első sorban azok a diákok érintettek, akik a közelmúltban Olaszországban jártak.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.

Hirdetés