Két budapesti iskolában is korlátozásokat vezettek be a koronavírus miatt Közoktatás
Eduline

Két budapesti iskolában is korlátozásokat vezettek be a koronavírus miatt

Terjed a koronavírus, több iskolában is korlátozásokat vezettek. Ez a kivételes szabályozás első sorban azok a diákok érintettek, akik a közelmúltban Olaszországban jártak.

A Budapest British International Schoolban (BBIS) az osztálytermeket végigjárva arra kérték a diákokat, hogy akik Olaszországban voltak nemrég, maradjanak otthon két hétig karanténban – állította a hvg.hu-nak egy szülő, akinek a gyereke az intézménybe jár.

Az iskola az oldal megkersésére azt a választ adta, hogy bár a a brit kormány ajánlást fogalmazott meg a két hetes önkéntes távolmaradásról, amelyre a COBIS iskoláknak (Council of British International Schools - a brit nemzetközi oktatási intézmények tanácsa) is figyelemmel kell lenniük, a magyar kormány ajánlásai között ez nem szerepel. Az BBIS jelezte: a szülőket továbbra is arra kérik, hogy figyeljék a gyerekeik állapotát, és hozzátették, ha valamelyik diákjuk kedden otthon maradt, és nem lázasodik be, akkor szerdán már visszatérhet az iskolába.

Egy olasz tagozatos oktatási intézményben is korlátozásokat vezettek be - írja az oldal. A közösségi médiában terjedt az olasz tagozatos Újlaki Általános Iskola fotója, amelyben megkérik a szülőket, hogy a koronavírus miatt csak az auálig kísérjék a gyerekeiket, ne menjenek fel az osztálytermekbe.

Az igazgató a hvg.hu-nak azt mondta, az iskolában a tanulók közül január óta 32-en jártak Olaszországban, az elmúlt két héten belül pedig hatan. "Nyitott iskola vagyunk, amit azt jelenti, hogy szabadon be lehet menni mindenhová, ezért kértük a szülőket, hogy kivételesen csak az auláig jöjjenek be” – magyarázta indokaikat.

Az igazgató szerint a szülők jól fogadták a korlátozást, egy-két értetlenkedő reakcióval találkoztak, de elmagyarázták a megelőzés fontosságát, valamint a tankerület segítségével fertőtlenítőszereket vásároltak.

Rosszul fogadták a karantén hírét az Olaszországból hazaérkező diákok

Az Olaszországból hazatérő egyik diák szülője értesítette az orvost arról, hogy a diákcsoport vírushordozó lehet. A diákok rosszul fogadták a karantén hírét.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.

Hirdetés
Ez az egyik legnépszerűbb feladat a magyarérettségin, pedig vannak buktatói Érettségi-felvételi Szabó Fruzsina

Ez az egyik legnépszerűbb feladat a magyarérettségin, pedig vannak buktatói

Nem lesz egyszerű dolguk az idén érettségizőknek: fél év otthoni tanulás után kell jól teljesíteniük az írásbeli vizsgákon. A következő két hétben az Eduline-on szaktanárok segítségével járunk utána, hogyan lehet felpörgetni a felkészülést a vizsgák előtti napokban, milyen buktatói vannak a különböző feladattípusoknak, mire érdemes odafigyelni. Cikksorozatunk első részében a középszintű magyarérettségi érvelési feladatával foglalkozunk.