Az iskolában zaklatták - most világsztárok vigasztalják Közoktatás
Eduline

Az iskolában zaklatták - most világsztárok vigasztalják

Már több mint 14 millióan látták egy ausztrál édesanya videóját, amin a 9 éves kisfia sírva ismételgeti, hogy meg akar halni, mert csúfolják őt az iskolában. A törpe termete miatt zaklatott Quadenért azóta a fél világ összefogott - a kampányba már világsztárok is becsatlakoztak.

Szívszorító videóval szeretné felhívni a figyelmet egy ausztrál édesanya arra, milyen súlyos következményei lehetnek az iskolai zaklatásnak. A felvételen a kisfia sírva ismételgeti, hogy meg akar halni. "Adj egy kötelet, meg akarom ölni magam... Szíven akarom szúrni magam... Azt akarom, hogy valaki megöljön.." - mondta a 9 éves Quaden, akit törpenövése miatt bántanak az iskolában - számolt be az esetről a Daily Mail.

"Minden egyes nap ez van, újabb zaklatás, újabb csúfolódás, újabb gúnynév. Mi volna, ha megnevelnétek a gyerekeikteket, a családotokat, a barátaitokat?" - panaszolta az édesanya, aki korábban azt nyilatkozta: kisfiának már 6 évesen is megfordult a fejében az öngyilkosság gondolata, mivel nem bírja elviselni a gúnyolódásokat.

A hatperces videó hamar bejárta az internetet, már több mint 14 millióan látták és hashtag kampány (#QaydenMellettÁllunk) indult a kisfiúért - írja a BBC.

A kampányba már olyan nagy világsztárok is becsatlakoztak, mint például Hugh Jackman - aki azt üzeni a fiúnak, hogy  sokkal erősebb, mint gondolná, és az ő képében biztosan barátra talált -, vagy éppen Brad Williams amerikai komikus, aki maga is törpenövésű. A homurista egy nap alatt 130 ezer dollárt gyűjtött össze adományokból, hogy Quaden és családja el tudjanak menni Disneylandbe.

A eset Eric Trumpot, Donald Trump fiát is megrázta. Enes Kanter kosárlabdászó pedig a Twitteren üzent Quadennek - azt írta, hogy "az egész világ mögötte áll", és meghívta a kifiút és családját egy NBA mérkőzésre.

Anyjával közösen verte meg osztálytársát - vádat emeltek ellene

A Szikszói Járási Ügyészség vádat emelt egy nő ellen garázdaság miatt. Az anya fiával együtt verte meg a gyerek osztálytársát.

Ha úgy érzed, segítségre van szükséged, hívd a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Amennyiben másvalakiért aggódsz, ezt az oldalt érdemes megnézned.

Hirdetés