Kiderült, mi okozta a szalmonellafertőzést a hajdúsámsoni iskolában Közoktatás
MTI

Kiderült, mi okozta a szalmonellafertőzést a hajdúsámsoni iskolában

Gyenge volt a kézmosó szappan, így kerülhetett szalmonella a majonézbe a hajdúsámsoni iskola főzőkonyháján - számolt be az M1 aktuális csatorna péntek délutáni Híradójában a szeptemberi fertőzés ügyében indított vizsgálat eredményéről.

Azt mondták: az egyik ott dolgozó kezéről juthatott a baktérium az ételbe. A Hajdú-Bihar megyei kormányhivatal a Cívishír nevű hírportált arról tájékoztatta, hogy a vizsgálat szerint a konyhán használt szappan fertőtlenítő hatása nem felelt meg az előírásoknak. A termék gyártója ellen eljárás indult - hangzott el a híradóban.

Emlékeztettek: szeptemberben a hajdúsámsoni iskola menzáján elfogyasztott majonézes kukorica miatt több mint háromszázan betegedtek meg. Ahogy beszámoltunk róla, a  II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjait a Debreceni Egyetem gyermekklinikáján és a Kenézy Gyula egyetemi kórházban látták el. Az egyetem közleménye szerint a gyerekek súlyosan kiszáradt, de nem életveszélyes állapotban hányással, hasmenéssel, magas lázzal kerültek kórházba.

Két hétig az iskola folyosóján kellett tanulnia egy autista diáknak

Az osztálytermen kívül, az iskola folyosóján a tanterem ajtaja mellé helyezett padon és széken töltötte idejét az az autista diák, akit osztálytársa korábban bántalmazott.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.