Középiskolai felvételi: ezekre a határidőkre kell figyelni Közoktatás
Eduline

Középiskolai felvételi: ezekre a határidőkre kell figyelni

Meddig kell kérni a felvételt a kiválasztott középiskolákba, és mi a határideje a központi írásbeli vizsgára való jelentkezésnek? Itt vannak a dátumok.

A központi írásbeli vizsgát azoknak a diákoknak kell megírniuk, akik 2020-ban olyan középiskolában szeretnék folytatni a tanulmányaikat, amely az írásbeli eredményét is figyelembe veszi a felvételi döntésben. Itt olvashattok arról, hogyan rangsorolják az iskolák a jelentkezőket.

Az írásbeli vizsgára december 6-ig kell jelentkezni, és január 18-án írják a diákok. A jelentkezési lap mellett már elérhetőek a felvételt hirdető középfokú intézmények tanulmányi területei, felvételi tájékoztatói és a központi írásbeli vizsgát szervező intézmények listája is - a részleteket itt találjátok, az írásbeli pontszámításáról pedig itt olvashattok.

Fontos, hogy az írásbeli való jelentkezés nem egyenlő a középiskolákba való jelentkezéssel, amelynek határideje február 19.

A középiskolai felvételiről szóló összes cikkünket itt találjátok.

A HVG ismét elkészítette a legjobb 100 gimnázium listáját. A rangsorok mellett számos interjút, cikket találtok a középiskolai oktatásról, az iskolaválasztásról, a felvételi menetrendjéről is. A HVG középiskolai rangsorát rendeljétek meg itt.

Középiskolai felvételi: hány iskolába lehet jelentkezni?

Hamarosan kezdődik a középiskolai felvételi, az intézmények október 20-ig teszik közzé a 2020-as felvételi tájékoztatójukat. De pontosan hány iskolát is lehet majd megjelölni?

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.

Hirdetés