Hat- vagy nyolcosztályos gimnáziumba felvételiztek? Fontos információk Közoktatás
Eduline

Hat- vagy nyolcosztályos gimnáziumba felvételiztek? Fontos információk

Részletes tájékoztatót találnak az Oktatási Hivatal oldalán azok az általános iskolások és szüleik, akik hat vagy nyolc évfolyamos gimnáziumba jelentkeznek ebben a tanévben.

A hat- vagy nyolcosztályos gimnáziumba jelentkező diákok a felvételi ügyeket önállóan – az általános iskola közreműködése nélkül – is intézheti, ezért érdemes alaposan átolvasni a legfontosabb információkat.

A hat és nyolc évfolyamos középiskolák – akárcsak a többi középfokú iskola – 2019. október 20-ig teszik közzé felvételi tájékoztatójukat, amelyben a meghirdetett tanulmányi területeket, a pontszámítási szabályokat is megtaláljátok majd.

Ha az adott gimnázium kötelezővé teszi a központi írásbeli felvételi vizsgát a jelentkezők számára, akkor a 2019. december 7-i határidőt is fejben kell tartanotok, eddig lehet ugyanis jelentkezni a vizsgát.

„A vizsgát bármely vizsgaszervező intézményben megírhatja, függetlenül attól, hogy a későbbiekben tervezi-e benyújtani a felvételi kérelmét az adott intézményben vagy sem. Ez a jelentkezés csak az írásbeli vizsgára vonatkozik, nem tévesztendő össze a középfokú iskolákba való jelentkezéssel, melynek határideje 2020. február 19.” – hívja fel a figyelmet az Oktatási Hivatal, amelynek oldalán részletes tájékoztatót találtok.

A 2020-as középiskolai felvételi legfontosabb dátumai - egy helyen

Októberben a felvételi tájékoztatók közzétételével indul a középiskolai felvételi. Összegyűjtöttük a legfontosabb dátumokat.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Kiderült, mi lesz a 2021-es érettségik sorsa, nyilvános a jövő évi tankönyvjegyzék - a hét hírei Érettségi-felvételi Eduline

Kiderült, mi lesz a 2021-es érettségik sorsa, nyilvános a jövő évi tankönyvjegyzék - a hét hírei

A kormány szerint minden készen áll az általános iskolák és az óvodák nyitására, a szakemberek és a diákok ezzel nem igazán értenek egyet. Néhány kivételtől eltekintve idén sem lesznek szóbeli érettségik, bárki leírhatja a véleményét a 2024-től bevezetésre kerülő érettségikről, nyilvánosságra hozták a következő tanév tankönyvjegyzékét. Vizsgálat indult a Szegedi Tudományegyetemen, a felsőoktatási modellváltás visszavonását kérik az MTA köztestületi tagjai. Ez történt a héten.