Megszólalt a Klebelsberg Központ a zuglói oklevelek kapcsán: részletek kidolgozása folyamatban van Közoktatás
Eduline/MTI

Megszólalt a Klebelsberg Központ a zuglói oklevelek kapcsán: részletek kidolgozása folyamatban van

"Hazugságok jelentek meg a zuglói tankerület tanulóinak tervezett kitüntetésekről" - írják.

Tegnap mi is írtunk róla, hogy hoppon maradtak azok a budapesti diákok, akiknek a tanévzáróra jutalmat ígértek, ha ötöseik száma eléri a százat. Ezzel kapcsolatban most megszólalt a Klebelsberg Központ is:

Álhírek és hazugságok jelentek meg a Közép-Pesti Tankerületi Központ zuglói tanulóknak tervezett kitüntetéséről. A tankerületi központ valóban tervezi, hogy a 100. jelesét megszerző tanulókat ünnepélyes keretek között megjutalmazza, de ez csak terv, semmilyen pályázati kiírás, sem annak visszavonása nem történt meg. Eleve a következő tanévre tervezzük ezt az új jutalmazási formát, az elmúlt hetekben csak az ehhez szükséges előkészítések és egyeztetések kezdődtek meg az iskolákkal - írják.

Az álhírekkel ellentétben tehát a tankerületi központ senkit nem csapott be, és pláne nem spórol a diákokon, csak ebben a tanévben a tankerülethez tartozó 48 iskola fejlesztésére 718 millió forintot költöttünk. Hozzáteszik: az új elismerések átadását első ízben a következő tanévben tervezzük a jól tanuló diákok részére. A részletek kidolgozása folyamatban van.

Bár azt ígérték nekik, mégsem kaptak oklevelet a legjobb tanulók Zuglóban

Hoppon maradtak azok a budapesti diákok, akiknek a tanévzáróra jutalmat ígértek, ha ötöseik száma eléri a százat. Mivel túl sok diák teljesítette a feltételt, végül senki nem kapott évvégi jutalmat.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.

Hirdetés