Középiskolai felvételi: fontos határidők a sorrendmódosítás után Közoktatás
Eduline

Középiskolai felvételi: fontos határidők a sorrendmódosítás után

A héten lehetett a középiskolai felvételi sorrendet módosítani, azonban még sok fontos dátum hátravan. Mikor tudják meg a diákok, melyik iskolába kerültek be? Minden fontos dátum egy helyen.

2019. március 28. Az Oktatási Hivatal elektronikus formában megküldi a középfokú iskoláknak a hozzájuk jelentkezettek listáját ABC sorrendben.

2019. április 23. Kialakítják a végeredményt az igazgatói döntések és tanulói adatlapok egyeztetése alapján, és elküldik azt a középfokú iskoláknak. 

2019. április 30. A középiskolák megküldik a felvételről vagy az elutasításról szóló értesítést a jelentkezőknek és az általános iskoláknak.

2019. május 6-17. Rendkívüli felvételi eljárást kell tartani, ha az általános felvételi eljárás keretében a felvehető létszám 90%-ánál kevesebb tanulót vettek fel. Ha az általános felvételi eljárás időszakában nem nyertetek felvételt egyetlen középfokú iskolába sem, akkor kihasználhatjátok a 2019. május 6-án kezdődő rendkívüli felvételi időszakot.

2019. június 20-22. Beiratkozás a középfokú iskolákba, valamint a Köznevelési és a Szakképzési Hídprogramba az iskola igazgatója által meghatározott időben.

A középiskolai felvételiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket

Már most rekordszámmal jelentkeznek a nyári táborokba - a legjobb helyek hamar betelnek

Idén is rekordszámmal jelentkeznek a nyári táborokba. A legnépszerűbb téma 2019-ben is a sport, az informatikai és programozó, valamint az angoltáborok.

Hirdetés