Középiskolai felvételi: minden fontos dátum egy helyen Közoktatás
Eduline

Középiskolai felvételi: minden fontos dátum egy helyen

Bár az írásbeli vizsgák már régen véget értek, az idei középiskolai felvételi legfontosabb részei még csak most jönnek. Mikor lehet sorrendet módosítani, és mikor tudják meg a diákok, melyik iskolába kerültek be? Minden fontos dátum egy helyen.

2019. február 21-től március 14-ig: A szóbeli meghallgatások jelenleg is zajlanak.

2019. március 18. A középfokú iskola nyilvánosságra hozza a jelentkezők felvételi jegyzékét.

2019. március 21-22. A tanulói adatlapok módosításának lehetősége az általános iskolában. Ha meggondoltátok magatokat, nem sikerült úgy a felvételi, ahogy számoltátok, akkor módosíthattok a sorrendeteken. Mutatjuk, hogy hol és hogyan van erre lehetőségetek megváltoztatni a jelentkezésetek sorrendjét.

2019. március 28. Az Oktatási Hivatal elektronikus formában megküldi a középfokú iskoláknak a hozzájuk jelentkezettek listáját ABC sorrendben.

2019. április 9. A módosító tanulói adatlapok alapján kiegészítik a jelentkezettek listáját.

2019. április 23. Kialakítják a végeredményt az igazgatói döntések és tanulói adatlapok egyeztetése alapján, és elküldik azt a középfokú iskoláknak. 

2019. április 30. A középiskolák megküldik a felvételről vagy az elutasításról szóló értesítést a jelentkezőknek és az általános iskoláknak.

2019. május 6-17. Rendkívüli felvételi eljárást kell tartani, ha az általános felvételi eljárás keretében a felvehető létszám 90%-ánál kevesebb tanulót vettek fel. Ha az általános felvételi eljárás időszakában nem nyertetek felvételt egyetlen középfokú iskolába sem, akkor kihasználhatjátok a 2019. május 6-án kezdődő rendkívüli felvételi időszakot.

2019. június 20-22. Beiratkozás a középfokú iskolákba, valamint a Köznevelési és a Szakképzési Hídprogramba az iskola igazgatója által meghatározott időben.

Középiskolai felvételi: előfordulhat, hogy egy jobb tanulót megelőz egy rosszabb a rangsoroláskor?

Hétfő éjfélig lehetett jelentkezni a középiskolákba. Már nem kell sokat várni a végleges eredményekre sem. De vajon, hogyan működik a rangsorolás. Vajon megelőzhet-e a felvételin jobb eredményt elért tanulót egy rosszabb eredményt elért tanuló? Itt a válasz.

Hirdetés