2011. szeptember. 16. 10:59 Eduline Utolsó frissítés: 2011. szeptember. 16. 10:50 Közoktatás

Kabrió Mercit árvereztek tornádó által letarolt iskolák javára

Egy jótékonysági árverésen 130 ezer dollárért (26 millió forintért) vásárolta meg egy pár Sheryl Crow lenyitható tetejű Mercedesét, és a májusi tornádóban elpusztult joplini iskolák javára befolyt összeget további 130 ezer dollárral toldotta meg.

A névtelenségbe burkolózó pár egy kaliforniai aukción licitált a népszerű énekesnő 1959-es fehér Mercedesére, amelynek értékét eredetileg 50-80 ezer dollárra becsülték. A vásárlás után határoztak úgy, hogy megduplázzák hozzájárulásukat az újjáépítéshez - közölte a Délnyugat-Missouri Közösségi Alapítvány, amely Joplin letarolt iskoláinak helyreállítására gyűjt adományokat.

"Az ilyen adományokból látszik, hogy az emberek és a szervezetek országszerte segíteni akarnak nekünk a talpra állásban" - fogalmazott C.J. Huff, a joplini iskolák főfelügyelője.

A tornádó május 22-én 162 halálos áldozatot követelt, lerombolta a joplini gimnáziumot, két további iskolát és hét épületet megrongált. Az illetékesek szerint több mint 150 millió dolláros kár keletkezett. A tanítás ugyan megkezdődött, de diákok ezreit csak átmeneti létesítményekben tudták elhelyezni.

MTI

 

Hirdetés
Ez az egyik legnépszerűbb feladat a magyarérettségin, pedig vannak buktatói Érettségi-felvételi Szabó Fruzsina

Ez az egyik legnépszerűbb feladat a magyarérettségin, pedig vannak buktatói

Nem lesz egyszerű dolguk az idén érettségizőknek: fél év otthoni tanulás után kell jól teljesíteniük az írásbeli vizsgákon. A következő két hétben az Eduline-on szaktanárok segítségével járunk utána, hogyan lehet felpörgetni a felkészülést a vizsgák előtti napokban, milyen buktatói vannak a különböző feladattípusoknak, mire érdemes odafigyelni. Cikksorozatunk első részében a középszintű magyarérettségi érvelési feladatával foglalkozunk.