2009. május. 22. 09:22 Eduline Utolsó frissítés: 2009. május. 22. 09:25 Közoktatás

A jó jegyzet jó jegyhez vezet

Ha a legjobb iskolába, egyetemre szeretnél bejutni, ahhoz igazán sokat kell tanulni, illetve legjobb, ha a suliban töltött időt okosan használod fel. Ez azt jelenti, hogy érdemes odafigyelni és a hallottakat egy jól használható jegyzet formájában rögzíteni. Mitől jó egy jegyzet? Cikkünkből megtudhatod.

A jegyzetek csak akkor lehetnek segítségedre, ha azok rendezettek. Ezért mindig figyelj arra, hogy ugyanazon tantárgy jegyzeteit mindig egy helyen tartsd! A színes mappák, irattartók nem csak a rendszerezésben segítenek, hanem a szobád hangulatát is feldobják.
Ha nem füzetbe, hanem külön lapokra jegyzetelsz, ne feledd el megszámozni azokat és a dátumot valamint a tantárgy nevét feltüntetni rajtuk!

Óra előtt

Óra előtt alaposan olvasd át az előző órai jegyzeteid, és a benned felmerülő kérdésekről állíts össze egy listát. Ne felejtsd el feltenni őket a tanárodnak!

Óra alatt

Használd ki az órán eltöltött időt a lehető leghatékonyabban (ha már egyszer úgyis ott vagy…)! Jegyzetelj! A jegyzeted akkor lesz igazán jó, ha figyelsz a következőkre: 

Csak a tanár által elmondottak lényegét írd le, nem kell minden elhangzott szót papírra vetned!
Hagyjál helyet a jegyzeted szélén, hogy a később odatartozó magyarázatoknak legyen hely.
...
 
Óra után
...

Ismétlés
...

Ragaszkodj a módszerhez
...

a teljes cikk itt olvasható

forrás: kamaszpanasz.hu

Hirdetés
Ez az egyik legnépszerűbb feladat a magyarérettségin, pedig vannak buktatói Érettségi-felvételi Szabó Fruzsina

Ez az egyik legnépszerűbb feladat a magyarérettségin, pedig vannak buktatói

Nem lesz egyszerű dolguk az idén érettségizőknek: fél év otthoni tanulás után kell jól teljesíteniük az írásbeli vizsgákon. A következő két hétben az Eduline-on szaktanárok segítségével járunk utána, hogyan lehet felpörgetni a felkészülést a vizsgák előtti napokban, milyen buktatói vannak a különböző feladattípusoknak, mire érdemes odafigyelni. Cikksorozatunk első részében a középszintű magyarérettségi érvelési feladatával foglalkozunk.