2009. május. 19. 09:56 Eduline Utolsó frissítés: 2009. május. 19. 10:13 Közoktatás

Ha a tanár pikkel rád...

Egy tökéletes világban minden tanár izgalmas, érdekes órákat tartana, elkötelezett lenne a tanítás és a tanulók iránt, és élete egyik fő céljának azt tartaná, hogy kihozza belőlük a maximumot annak érdekében, hogy megvalósíthassák vágyaikat. A valóságban azonban sajnos nagyon sok tanár abban leli örömét, hogy megrövidíti a diákok szünidejét a rengeteg házi feladattal, és rendszeresen visszaél a hatalmával. Tehetsz ellene!

Ha Te is épp egy ilyen tanárt fogtál ki, és úgy érzed, viselkedése már-már kimeríti az indokolatlan „pikkelés” fogalmát, a helyzet akkor sem reménytelen, tehetsz ellene. Először is próbálj meg őszintén beszélni a tanárral arról, mi a problémája veled, hátha egyszerű nézeteltérésről van szó. Ha ez nem segít, és továbbra is folyamatosan rád van szállva, akár szüleiddel együtt, beszéljetek a feletteseivel. Ha a helyzet ennek ellenére sem javul, extrém esetben kérheted másik osztályba való áthelyezésedet.

Sokan félnek ezeket a lépéseket megtenni, mivel attól tartanak, hogy panaszaikat nem fogják elhinni. Ne hagyd, hogy ezek a félelmek megállítsanak! A tanári önkényeskedés teljesen elfogadhatatlan viselkedés, és egyetlen diáknak sem lenne szabad szó nélkül tűrnie azt.

Mit jelent a tanári önkény?
Sokszor a legegyszerűbb megoldás saját mulasztásaid kisebbítésére az, ha a tanárt okolod, mondván, hogy pikkel rád. Tisztában vagy vele, hogy Te sem vagy mindig ártatlan, s a tanár is emberből van, lehetnek rosszabb napjai. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy pikkel rád.

Mit jelent a tanári önkény?
...

Mit tehetsz ellene?
...

Végső megoldás
...

a teljes cikk elolvasható itt

forrás: kamaszpanasz.hu

Hirdetés