2009. január. 19. 09:50 Eduline Utolsó frissítés: 2009. január. 19. 09:53 Közoktatás

Március végéig még pályázhatnak a diákvállalkozások

Már csak két és fél hónapig fogadja a Vállalkozás 2000 Alapítvány a diákvállalkozások támogatására benyújtott pályázatokat.

Már csak két és fél hónapig fogadja a Vállalkozás 2000 Alapítvány a diákvállalkozások támogatására benyújtott pályázatokat.

Az alapítvány azoknak a középfokú oktatási intézményeknek hirdette meg a pályázatot, amelyek az iskolai rendszerű képzésben részt vevő tanulók vállalkozói ismereteinek és készségeinek fejlesztése érdekében diákvállalkozásokat működtetnek, illetve új diákvállalkozásokat indítanak. A vissza nem térítendő támogatásra csak azok az oktatási intézmények pályázhatnak, amelyek az alapképzést tandíjmentesen végzik.

Pályázni kizárólag a 2008/2009-es tanévben működő vagy indítandó diákvállalkozás üzleti tervének megvalósítására, kiállításokon, diákvásárokon való részvétel költségeinek támogatására lehet.

A pályázat közvetlen célja az üzleti tervezés és a vállalkozói ismeretek gyakorlati alkalmazása, ezért az alapítvány csak a reális üzleti tervvel megalapozott, diákvállalkozási keretek között megvalósítható projekteket fogadja be.

Az alapítvány a nyertes pályázóknak legfeljebb 180.000 Ft összegű egyszeri vissza nem térítendő támogatást nyújt, amelyet kizárólag a diákvállalkozás üzleti tervében szereplő cél megvalósítására, kiállításokon, diákvásárokon való részvétel költségeinek támogatására költségigazolással lehet felhasználni.

Pályázati adatlap

Hirdetés