Fogyasztóvédelmi szakirányú továbbképzés az EKF-en Közoktatás
Edupress

Fogyasztóvédelmi szakirányú továbbképzés az EKF-en

Az Eszterházy Károly Főiskola (EKF) Egerfood Regionális Tudásközpontja és az Észak-magyarországi Fogyasztóvédelmi Felügyelőség szervezésében elindult az Élelmiszerellenőrzés és Fogyasztóvédelem elnevezésű szakirányú továbbképzési szak október 19-én.

Az országban elsőként létrehozott élelmiszerellenőrzési és fogyasztóvédelmi témájú képzés október 19-én indult a Líceum Dísztermében.A képzés ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét, ahol Dr. Hauser Zoltán rektor köszöntőjét követően Dr. Kiss Attila a Tudásközpont menedzser-igazgatója, Pintér István, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság Észak-magyarországi regionális igazgatója és Dr. Biacs Péter az Egerfood Regionális Tudásközpont tudományos tanácsadója mondott megnyitó beszédet a képzésben részt vevő hallgatóknak.Az országban egyedülálló képzés azzal a szándékkal jött létre, hogy olyan szakembereket képezzen, akik sokrétű ismeretekkel rendelkeznek az élelmiszervizsgálat, minőségirányítás, termékbiztonság és a fogyasztóvédelem területein, ezzel jó esélyt kapva az elhelyezkedésre az élelmiszergyártó és -forgalmazó cégeknél, áruházláncoknál, valamint oktatási és kutatási intézményeknél.(www.edupress.hu)
Kompetenciamérés 2025: tényleg jobb lett a matek, de nem mindenkinek Közoktatás Kurucz Tünde

Kompetenciamérés 2025: tényleg jobb lett a matek, de nem mindenkinek

Az ötödikesek kivételével minden évfolyamon javítottak a diákok matekból a kompetenciamérésen. Volt olyan évfolyam, ahol egy kategóriával, mintegy 50 képességponttal jobb eredmények születtek, mint egy éve. Azonban az eredményeket árnyalja, hogy nyolcadikban nőtt azoknak a száma, akik matekból még az első képességszintet sem érték el.