Mikor és hányszor halaszthattok az egyetemen? Felsőoktatás
Eduline

Mikor és hányszor halaszthattok az egyetemen?

Halaszthattok már az első félévben is? Összesen hány passzív félévetek lehet? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.

Beadtam a jelentkezésemet keresztféléves felvételire, de kilátásban van egy külföldi munka is. Az érdekelne, hogy halaszthatok-e már az első félévben is, és összesen hány félévet passziváltathatok?

A kiválasztott egyetem vagy főiskola szabályzatában kell megnéznetek, lehet-e már az első szemeszterben halasztani. A passzív félévek számában nincsen felső határ, arra viszont figyelnetek kell, hogy egymást követően legfeljebb két passzív félévetek lehet.

Persze különleges esetekben, például egészségügyi probléma miatt az egyetemtől, főiskolától kérhettek engedélyt arra, hogy két passzív félév után is halaszthassatok, de ezt nem kötelesek megadni. Így trükköznek a hamis diákigazolvány-matricával: már pár kattintással szerezhető

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Indul a szavazás: melyik az ország legkülönlegesebb egyetemi épülete? Campus life Eduline

Indul a szavazás: melyik az ország legkülönlegesebb egyetemi épülete?

Egy ikonikussá vált körcsarnok a Dudujka-völgyben, egy érdekes campus-kísérlet Piliscsabán, planetárium az egri egyetem tetején, monumentális díszudvar Debrecenben. Tizenkét különleges egyetemi épületet mutatunk be, cikkünk végén szavazhattok is arra a campusra, amelyik a legjobban tetszik. (A fővárosi egyetemeket hiányoló olvasóinknak mondjuk: cikksorozatunk következő részében Budapesten nézünk körül.)