Itt a válasz: ennyi ideig tanulhattok ingyen alapszakon Felsőoktatás
Eduline

Itt a válasz: ennyi ideig tanulhattok ingyen alapszakon

Hány államilag támogatott félévet lehet elhasználni a BA- vagy BSc-szakokon? El lehet végezni két alapszakot állami támogatással? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.

Bár most kezdem a negyedik félévemet alapszakon, érdekel más alapszak is. Ha egy másikra is jelentkezem, azért fizetnem kell vagy elvégezhetem ingyen?

Az állam legfeljebb tizenkét félévig támogatja a tanulmányaitokat. Egy alapszakot maximum kilenc félév alatt el kell végeznetek. Ha elvégeztek egy hat féléves BA- vagy BSc-képzést, a maradék hat szemesztert felhasználhatjátok egy újabb alapszakon is.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Ez az egyik legnépszerűbb feladat a magyarérettségin, pedig vannak buktatói Érettségi-felvételi Szabó Fruzsina

Ez az egyik legnépszerűbb feladat a magyarérettségin, pedig vannak buktatói

Nem lesz egyszerű dolguk az idén érettségizőknek: fél év otthoni tanulás után kell jól teljesíteniük az írásbeli vizsgákon. A következő két hétben az Eduline-on szaktanárok segítségével járunk utána, hogyan lehet felpörgetni a felkészülést a vizsgák előtti napokban, milyen buktatói vannak a különböző feladattípusoknak, mire érdemes odafigyelni. Cikksorozatunk első részében a középszintű magyarérettségi érvelési feladatával foglalkozunk.