Több százezer forintos havi ösztöndíj: már folyamatosan lehet pályázni Felsőoktatás
Eduline

Több százezer forintos havi ösztöndíj: már folyamatosan lehet pályázni

Több ponton is változik a népszerű ösztöndíjprogram.

A Campus Mundi külföldi részképzéshez vagy szakmai gyakorlathoz nyújt havi ösztöndíjat. Az Erasmus+-ban is részt vevő országokban 200 és 220 ezer forint között mozog a havonta igényelhető ösztöndíj mértéke, Európán kívül azonban 350 ezer forintot is kaphattok.

Mostantól már részképzésben is folyamatos pályázásra van lehetőség, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy nincs határideje a jelentkezésnek. Ezzel együtt gyorsabban megismerhető a pályázat eredménye.

Havi 75-350 ezer forintos ösztöndíjra lehet pályázni, itt vannak a részletek

Jövőre 15 milliárddal több, összesen 23 milliárd forint juthat a felsőoktatási kiválósági támogatásra - jelentette be az emberi erőforrások minisztere kedden az Új Nemzeti Kiválóság Programról szóló budapesti sajtótájékoztatón. Balog Zoltán azt közölte: a kormány döntése értelmében a 2018-as költségvetésben plusz 15 milliárd forintot tehetnek az idei 8 milliárd forinthoz, így lesz összesen 23 milliárd forint a felsőoktatási intézményi kiválósági programban.

További változás, hogy doktoranduszként további 50 pontot kapsz a pályázat elbíráslásánál, a szociális kiegészítő támogatás összege pedig már 35 ezer forint.

Lényeges, hogy külföldi szakmai gyakorlat esetében a jövőben már nem feltétel az Erasmus+ zero grant státusz, tehát lényegesen egyszerűsödik a pályázati folyamat.

További részletek a Tempus Közalapítvány oldalán.

Hirdetés