Ezek lesznek a legjobb filmek a tévében szilveszter este - itt a program Felsőoktatás
Eduline

Ezek lesznek a legjobb filmek a tévében szilveszter este - itt a program

A szilveszter nem tartozik a kedvenc ünnepeitek közé, ki nem állhatjátok a kötelező bulizást, vagy csak a vizsgák miatt mondtok le a december 31-i buliról? Aki otthon marad szilveszterkor, nagy eséllyel a tévé előtt köt ki - ezeket a filmeket érdemes megnézni.

A Pogány Madonna

Koccintás után egy igazi klasszikus. A Duna World 0:10-től adja az 1980-as akció-vígjátékot, amit valószínűleg mindenki látott már legalább egyszer. Viszont Bujtor István és Kern András, na meg a balatoni retró miatt újra érdemes megnézni.

Aki valamiért mégis lemaradt eddig A Pogány Madonnáról, annak itt egy részlet a film Wikipedia-szócikkéből: "A tihanyi apátság Egyházi Múzeumából elrabolják a páratlan értékű, görög eredetű aranyszobrot, a Pogány Madonnát. A tetteseket felfedező teremőrre, Somos tisztelendőre rálőnek, eszméletlen állapotban kórházba kerül. A nyomozás vezetésével megbízott kissé nagyképű, de fantáziátlan Kardos doktor a lefokozás előtt álló Ötvös Csöpit veszi maga mellé, aki nemcsak a Balatonpart legtehetségesebb nyomozója, de kitűnő vitorlázó és sportember is".

Grease

Még jóval az esti buli előtt: 12:15-től adják az m3 csatornán. Van, aki ki nem állhatja, mások egyenesen rajonganak érte - ha utóbbiak közé tartoztok, mindenképpen nézzétek meg, de akkor is adhattok a Grease-nek egy újabb esélyt, ha korábban nem tetszett.

Bár eredetileg egy alacsony költségvetésű egynyári filmnek szánták, minden idők legsikeresebb filmmusicalje lett. A sztorit alighanem mindenki ismeri: az ötvenes évek végén, a Rydell High School két diákja Danny Zuko (John Travolta) és Sandy Olsson (Olivia Newton-John) egymásba szeret, de Danny a bőrdzsekis-autóversenyes fajtából való, Sandy pedig jókislány. Valahol itt kezdődnek a konfliktusok.

A szobatárs

Ha véletlenül sem szeretnétek vígjátékot nézni szilveszterkor, ez a jó választás - a Cool adja 22:50-től. A 2011-es amerikai thriller sztorija a wikipediás szócikk alapján a következő: "Sara Matthews (Minka Kelly) elkezdi az első évét a főiskolán. Találkozik Rebeccával (Leighton Meester), aki a főiskolai szobatársa lesz.

A lányok elkezdenek kötődni egymáshoz, Rebecca rájön, hogy Saranak volt egy Emily nevű nővére, aki meghalt, amikor még ő 9 éves volt, valamint tudomást szerez az ex-barátjáról, Jasonről (Matt Lanter). A fiú folyamatosan hívogatja, mert próbálja helyrehozni közöttük a kapcsolatot. Ahogy múlik az idő, Rebecca teljesen megszállottja lesz Saranak; elhajt mindenkit tőle, aki csak közeledik felé".

A stand uposok

Hacsak nem szeretnétek megnézni az 1985-ös szilveszteri kabarét. A Comedy Centralon Aranyosi Péter, Fábry Sándor, Hadházi László, Bödőcs, Dombóvári István is lesz rögtön a reggeli Family Guy-adag után, 11 órától.

 

Hirdetés