Ösztöndíj: február 20-ig jelentkezhettek a honvédelmi minisztérium programjára Felsőoktatás
MTI

Ösztöndíj: február 20-ig jelentkezhettek a honvédelmi minisztérium programjára

Idén is meghirdette esélyegyenlőségi ösztöndíját a Honvédelmi Minisztérium (HM) a katonai, illetve honvédelmi...

Idén is meghirdette esélyegyenlőségi ösztöndíját a Honvédelmi Minisztérium (HM) a katonai, illetve honvédelmi ismereteket tanuló középiskolásoknak és a felsőfokú intézmények hallgatóinak. Milyen ösztöndíjra pályázhattok, ha nem ezen a területen tanultok? A Campus Hungary legújabb programjairól itt olvashattok.

A kormány honlapján csütörtökön megjelent pályázat szerint a Lippai Balázs esélyegyenlőséget elősegítő ösztöndíjra azok a középiskolai tanulók pályázhatnak, akik a katonai alapismeretek szabadon választott érettségi tantárgyat tanulják, továbbá azok, akik felvették a honvédelmi ismeretek tantárgyat.

A féléves ösztöndíjat az a magyar állampolgárságú, hátrányos helyzetű vagy magát roma származásúnak valló diák nyerheti el, akinek a tanulmányi eredménye közepesnél jobb, és jó a magaviselete.

A kiírás szerint "az ösztöndíj havi mértéke a kormány-tisztviselői illetményalap 25 százalékának személyi jövedelemadó előleggel növelt összege". A pályázatok benyújtási határideje: 2013. február 20. A kiírás teljes szövegét itt olvashatjátok el.

Hirdetés