Mint tudjuk, a sót nem szabad túlzásba vinni, azonban sokan képtelenek kevés sóval beérni egyes ételek esetében. Rajtuk segít a University of Tokyo kutatóinak legújabb találmánya.

Egy villát fejlesztettek ki, ami elektromossággal ingerli az ízlelőbimbókat, ezzel pedig a „sósság” érzetét kelti evés közben - írja a Daily Dot. A villát ízlés szerint lehet állítani, így akár a teljesen sómentes ételek is ízessé válnak tőle.
Állítólag azon az elven működik, mint a góliátelem, amit régen minden gyerek a nyelvéhez érintett, hogy jól megcsípje.
A villákat először egy sómentes étteremben vetik majd be.
Elsőre feleslegesnek tűnhet a „műsó”, de rengeteg egészségügyi problémát lehet megelőzni a túlzott sófogyasztás mellőzésével. A magas vérnyomásban szenvedők például úgy élvezhetik az ízeket, hogy rontanának állapotukon.