Kidobhatjuk a sótartót, ha elterjed a japán egyetem találmánya Felsőoktatás
Eduline

Kidobhatjuk a sótartót, ha elterjed a japán egyetem találmánya

Mint tudjuk, a sót nem szabad túlzásba vinni, azonban sokan képtelenek kevés sóval beérni egyes ételek esetében. Rajtuk segít a University of Tokyo kutatóinak legújabb találmánya.

Egy villát fejlesztettek ki, ami elektromossággal ingerli az ízlelőbimbókat, ezzel pedig a „sósság” érzetét kelti evés közben - írja a Daily Dot. A villát ízlés szerint lehet állítani, így akár a teljesen sómentes ételek is ízessé válnak tőle.

Állítólag azon az elven működik, mint a góliátelem, amit régen minden gyerek a nyelvéhez érintett, hogy jól megcsípje.

A villákat először egy sómentes étteremben vetik majd be.

Elsőre feleslegesnek tűnhet a „műsó”, de rengeteg egészségügyi problémát lehet megelőzni a túlzott sófogyasztás mellőzésével. A magas vérnyomásban szenvedők például úgy élvezhetik az ízeket, hogy rontanának állapotukon.

A MAB jóváhagyása nélkül már nem indulhat új szak, de még így is vannak kérdéses diplomák az egyetemek kínálatában Felsőoktatás Gál Luca

A MAB jóváhagyása nélkül már nem indulhat új szak, de még így is vannak kérdéses diplomák az egyetemek kínálatában

Indulhat-e egyetemi képzés a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság támogatása nélkül? Mi a helyzet azokkal, amik korábban csak miniszteri engedéllyel jöttek létre? Egyáltalán, hogy jön létre új szak és mit reagált a Milton Friedman Egyetem a repülőmérnöki képzésük körüli felháborodásra?