Így tanulhattok az Egyesült Államokban ingyen - itt vannak a részletek Felsőoktatás
Eduline

Így tanulhattok az Egyesült Államokban ingyen - itt vannak a részletek

Május 13-ig pályázhattok a Fulbright-ösztöndíjra, amellyel egy tanévet tölthettek az Egyesült Államokban.

Május 13-ig pályázhattok a Fulbright-ösztöndíjra, amellyel egy tanévet tölthettek az Egyesült Államokban. Akkor jelentkezhettek, ha már van felsőfokú végzettségetek, és az USA-ban szeretnétek továbbtanulni vagy PhD-hallgatóként kutatást végezni. Pályázni bármely tudományterületen és művészeti ágban lehet.

A jelentkezéshez egy online űrlapot kell kitöltenetek, amelyet kinyomtatva, a szükséges mellékletekkel együtt kell eljuttatni a Fulbright Bizottsághoz, május 13-ig. Ha az írásbeli fordulón átmentek, egy angol nyelvű beszélgetésen is részt kell vennetek a magyarországi kuratórium magyar és amerikai tagjaival. A pályázatot az Egyesült Államokban lévő testületnek és a fogadó intézménynek is jóvá kell hagynia.

A döntésnél figyelembe veszik a pályázat szakmai színvonalát, a munkatervet, azt, hogy szükséges-e az Egyesült Államokban való tartózkodás, és hogy hosszú távon eredményes lesz-e a képzés.

Az ösztöndíjat a 2014/2015-ös tanévben kell felhasználni. Ha más ösztöndíjat is igénybe vesztek az amerikai tanulmányok finanszírozásához, a Fulbrightnál kiegészítő támogatásra pályázhattok. További információt a www.fulbright.hu oldalon találtok, itt tölthetitek ki az online jelentkezési lapot is.

Hirdetés
Ez az egyik legnépszerűbb feladat a magyarérettségin, pedig vannak buktatói Érettségi-felvételi Szabó Fruzsina

Ez az egyik legnépszerűbb feladat a magyarérettségin, pedig vannak buktatói

Nem lesz egyszerű dolguk az idén érettségizőknek: fél év otthoni tanulás után kell jól teljesíteniük az írásbeli vizsgákon. A következő két hétben az Eduline-on szaktanárok segítségével járunk utána, hogyan lehet felpörgetni a felkészülést a vizsgák előtti napokban, milyen buktatói vannak a különböző feladattípusoknak, mire érdemes odafigyelni. Cikksorozatunk első részében a középszintű magyarérettségi érvelési feladatával foglalkozunk.