A nap kérdése: felvettek az egyetemre, már az első félévben is halaszthatok? Felsőoktatás
Eduline

A nap kérdése: felvettek az egyetemre, már az első félévben is halaszthatok?

Lehet-e halasztani az egyetemen már az első félévben? Hány szemesztert hagyhattok ki egyszerre? Újabb olvasói kérdésre válaszoltunk.

Szeretnék jelentkezni egy osztrák egyetemre is: ha bekerülök egy magyarországi intézménybe, van arra lehetőség, hogy egy évet halasszak és Ausztriában elkezdjem az egyetemet? Ha ott nem tudok helytállni, tanulhatok itthon azon a helyen, ahová felvettek?

A jogszabályok alapján először csak az első félév sikeres teljesítése után halaszthattok, kivéve, ha az adott intézmény tanulmányi és vizsgaszabályzata máshogy rendelkezik.

A tanulmányaitok alatt többször is szüneteltethetitek a jogviszonyotokat, egyszerre maximum két félévre. A passzív félévek alatt a diákigazolványotokat nem tudjátok érvényesíteni, így a kedvezményekre nem vagytok jogosultak.

Továbbtanulás külföldön?

Cikkeinkkel megismerhetitek a külföldi felsőoktatási-felvételi rendszereket: Németország, Ausztria, Skócia, Dánia, Norvégia, Írország

Hirdetés
Indul a szavazás: melyik az ország legkülönlegesebb egyetemi épülete? Campus life Eduline

Indul a szavazás: melyik az ország legkülönlegesebb egyetemi épülete?

Egy ikonikussá vált körcsarnok a Dudujka-völgyben, egy érdekes campus-kísérlet Piliscsabán, planetárium az egri egyetem tetején, monumentális díszudvar Debrecenben. Tizenkét különleges egyetemi épületet mutatunk be, cikkünk végén szavazhattok is arra a campusra, amelyik a legjobban tetszik. (A fővárosi egyetemeket hiányoló olvasóinknak mondjuk: cikksorozatunk következő részében Budapesten nézünk körül.)