Így kaphattok havi 150-220 ezer forint ösztöndíjat - külföldi részképzés Felsőoktatás
Eduline

Így kaphattok havi 150-220 ezer forint ösztöndíjat - külföldi részképzés

Március 10-ig pályázhattok a Campus Hungary ösztöndíjaira: most egy olyan programot mutatunk be nektek, amellyel akár féléves részképzésen is részt vehettek, és ehhez még 150-220 ezer forintos támogatást is kaphattok.

Kik pályázhatnak?

Azok a főiskolások és egyetemisták, akik aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek, és van legalább két lezárt félévük (MA/MSc és a PhD hallgatók esetében ez nem feltétel). Pályázhatnak olyan, a doktori disszertáció előtt álló PhD hallgatók is, akik a pályázat leadásához képest legfeljebb két évvel korábban abszolváltak.

A pályázat feltétele, hogy középfokú szinten beszéljétek a megpályázott tanulmányok munkanyelvét (ezt nyelvvizsgával kell igazolnotok), kapjatok fogadólevelet a választott egyetemtől, főiskolától, a küldő intézmény pedig támogassa a pályázatot. A hazaérkezés után szakmai beszámolót kell készíteni, és le kell adni a fogadó intézmény igazolásait is.

Milyen intézményekbe lehet pályázni?

Bármilyen külföldi intézménybe - akkreditált felsőoktatási intézménybe vagy kutatóintézetbe, múzeumba vagy levéltárba -, amelyet a küldő intézmény jóváhagyott.

Milyen hosszú lehet a részképzés?

Legalább tizenkettő, maximum huszonhat hét. Az ösztöndíjat 2013. április 30. és 2014. augusztus 31. között kell felhasználni.

Mekkora az ösztöndíj összege?

Havi 150-220 ezer forint. Ha tandíjat is kell fizetnetek a fogadó intézményben, ennél magasabb összegre is pályázhattok.

Meddig lehet pályázni?

A jelentkezési időszak február 10-től március 10-ig tart, a pályázatot a Campus Hungary oldalán nyújthatjátok be.

Mi alapján döntenek?

Az elbírálásnál a súlyozott féléves átlagot, a tudományos tevékenységet és a beadott munkatervet veszik figyelembe. Előnyt élveznek az OTDK-helyezettek, azok, akik műszaki vagy természettudományos területen tanulnak, illetve akik vállalják, hogy tanulmányaik alatt blogot írnak, élménybeszámolót készítenek, vagy hazatérésük után előadást tartanak. Előny az is, ha a kint elvégzett tanegységeket a küldő intézmény beszámítja az itthoni tanulmányaitokba.

Hirdetés