A nap kérdése: már az első félévben lehet halasztani az egyetemen? Felsőoktatás
Eduline

A nap kérdése: már az első félévben lehet halasztani az egyetemen?

Ki lehet-e cselezni a felvételi rendszert? Lehet-e már az első félévben halasztani? Újabb olvasói levélre válaszoltunk.

Több szakra felvételiztem az idén: állami ösztöndíjas helyet biztosan nem szerzek, de önköltségesre valószínűleg bejutok. Arra gondoltam, hogy szeptemberben nem kezdem el az egyetemet, hanem halasztok két félévet, és akkor újra jelentkezem államis helyre. Ha sikerül a jövő évi felvételi, akkor azt kezdem el, ha nem, akkor marad a fizetős szak. Megtehetem ezt?

A legtöbb egyetem és főiskola nem engedi, hogy már az első félévben halasszanak a hallgatók - leghamarabb az első szemeszter teljesítése után tehetik meg ezt. Meg kell nézned, hogy a kiválasztott felsőoktatási intézmény tanulmányi és vizsgaszabályzatában van-e ettől eltérő rendelkezés.

Hirdetés
Indul a szavazás: melyik az ország legkülönlegesebb egyetemi épülete? Campus life Eduline

Indul a szavazás: melyik az ország legkülönlegesebb egyetemi épülete?

Egy ikonikussá vált körcsarnok a Dudujka-völgyben, egy érdekes campus-kísérlet Piliscsabán, planetárium az egri egyetem tetején, monumentális díszudvar Debrecenben. Tizenkét különleges egyetemi épületet mutatunk be, cikkünk végén szavazhattok is arra a campusra, amelyik a legjobban tetszik. (A fővárosi egyetemeket hiányoló olvasóinknak mondjuk: cikksorozatunk következő részében Budapesten nézünk körül.)