Már több mint 600 hallgató vesz részt a járvány elleni védekezésben Felsőoktatás
Tóth Alexandra

Már több mint 600 hallgató vesz részt a járvány elleni védekezésben

Az önkéntesek száma folyamatosan növekszik.

"614 hallgató jelentkezett felhívásunkra, akik a tanulás mellett, saját szabadidejüket feláldozva teljesítenek szolgálatot az egyetem klinikáin, ezzel mérsékelve a szakdolgozókra háruló terhet" - olvasható a Semmelweis Egyetem Hallgatói Önkormányzatának Facebook-oldalán. Azt is hozzátették: minden hallgatói kéz nagy segítség az oltóponton.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy az Országos Mentőszolgálatnál októbertől februárig mintegy 26 ezer műszakban teljesített szolgálatot mintegy 2200 hallgató, és csaknem 1000 egyetemistát vontak be a kórházi, klinikai tevékenységek támogatásába. Éppen ezért az orvostanhallgatók és az egészségtudományi szakokon tanulók oltása is folyamatos - arról, hogy több mint tízezren már meg is kapták az oltást, itt írtunk bővebben.

De az ilyen típusú szakokon tanulók oltása nemcsak a védekezésben való részvétel miatt fontos, hanem azért is, mert ezeken a képzéseken – gyakorlati jellegük miatt – egyébként is több olyan óra van, amelyet az online oktatás ellenére személyesen tartanak meg. Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a tavaszi félév is online formában kezdődött meg a felsőoktatási intézményekben, a szabályok alól a felsőoktatásért felelős miniszter ugyanakkor felmentést adhat, persze csak akkor, ha azt az egyetem kezdeményezi. A rektorok kezdeményezésére január végéig 33 esetben engedélyezték a digitális oktatás alóli felmentést, azaz a személyes oktatást, vizsgáztatást.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Vége a covid-oktatásnak, mától újra megtelnek élettel az iskolák Közoktatás Tóth Alexandra

Vége a covid-oktatásnak, mától újra megtelnek élettel az iskolák

Május 10-től a felsősöknek és a középiskolásoknak is újraindul a jelenléti oktatás. Sokan azonban úgy érzik, ennek még nincs itt az ideje a járvány miatt, mások pedig feleslegesnek tartják, hogy a tanév utolsó honapjára kell visszatérni az iskolákba. Mit tehetnek azok a szülők, aki a továbbiakban is otthon tartanák a gyereküket, illetve milyen járványügyi intézkedésekkel kell számolni az intézményekben? Most minden kérdést megválaszolunk.