A Testnevelési Egyetemen is megszavazták a modellváltást Felsőoktatás
Eduline

A Testnevelési Egyetemen is megszavazták a modellváltást

Az egyetem szenátusa az előterjesztést ellenszavazat nélkül támogatta.

Dukán András Ferenc, a Momentum Oktatás-, Kultúr- és Ifjúságpolitikai Tagozatának vezetője még szombaton írta a Facebook-oldalán, hogy értesülései szerint a Testnevelési Egyetemen rendkívüli ülést hívtak össze hétfőre, aminek egyetlen napirendi pontja, hogy az intézmény is kérvényezi a minisztériumtól, hogy alapítványi formában működhessen tovább.

Tegnap az intézmény oldalán egy hivatalos közlemény is megjelent, amelyben már azt írják, a rektor és a kancellár közös előterjesztését egyhangúlag támogatta a szenátus - szúrta ki a hvg.hu.

A modellváltást 18 igen és két tartózkodás mellett szavazták meg, senki nem szavazott ellene.

Mocsai Lajos, az egyetem rektora szerint "az új működési modell megvalósítása a Testnevelési Egyetem alapvető szakmai, akadémiai autonómiájának megőrzése és fejlesztése mellett az intézmény hosszútávú fennmaradását, működési stabilitását és hatékonyságát szolgálja".

Komoly mozgás van a felsőoktatásban

Legutóbb a Budapesti Gazdasági Egyetemen szavazták meg a fenntartóváltást. Ez az ötödik olyan felsőoktatási intézmény, ahol 2021-ben döntöttek a modellváltás mellett. Nagyon úgy tűnik, tovább bővül majd a lista, ugyanis korábban felröppent a hír, miszerint a Magyar Táncművészeti Egyetemnél, illetve a Nyíregyházi Egyetemnél is vizsgálják a modellváltás lehetőségét. A BME-nél, az NKE-nél és a Zeneakadémián egyelőre nincs napirenden a kérdés.

Az egyetemi modellváltásokkal kapcsolatos legfrissebb híreinket itt találjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés