A járvány alatt sem állnak le a külföldi ösztöndíjprogramok Felsőoktatás
Eduline

A járvány alatt sem állnak le a külföldi ösztöndíjprogramok

Ugyanis már az online teljesített kurzusokért és az így megszerzett kreditekért is jár ösztöndíj a legtöbb nemzetközi programban.

Mivel a járványhelyzet miatt jelenleg körülményes az utazás, döntött a virtuális mobilitási programokban igényelhető ösztöndíjakról a Tempus Közalapítvány kuratóriuma.

A Tempus Közalapítvány felsőoktatási hallgatók számára a Campus Mundi, a CEEPUS és az Államközi ösztöndíjak esetében tette lehetővé a virtuális mobilitások csökkentett mértékű ösztöndíj támogatását - írják közleményükben.

A Campus Mundi programban, virtuális mobilitás esetén felvett és teljesített kreditenként 5 000 Ft/félév a támogatás összege, viszont kiegészítő támogatások nem igényelhető erre az időszakra. A CEEPUS tagországok közül már Csehországba, Horvátországba, Lengyelországba és Szerbiába is benyújtható virtuális vagy hibrid pályázat. A részleteket és a határidőket itt nézhetitek meg.

Az intézkedés egyedi és átmeneti jellegű, a 2021/2022. tanév őszi szemeszterének végéig lehet részt venni úgynevezett virtuális mobilitásokon - teszi hozzá a Tempus.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Vége a covid-oktatásnak, mától újra megtelnek élettel az iskolák Közoktatás Tóth Alexandra

Vége a covid-oktatásnak, mától újra megtelnek élettel az iskolák

Május 10-től a felsősöknek és a középiskolásoknak is újraindul a jelenléti oktatás. Sokan azonban úgy érzik, ennek még nincs itt az ideje a járvány miatt, mások pedig feleslegesnek tartják, hogy a tanév utolsó honapjára kell visszatérni az iskolákba. Mit tehetnek azok a szülők, aki a továbbiakban is otthon tartanák a gyereküket, illetve milyen járványügyi intézkedésekkel kell számolni az intézményekben? Most minden kérdést megválaszolunk.