A Nyíregyházi Egyetemen is napirendre került a modellváltás kérdése Felsőoktatás
Eduline

A Nyíregyházi Egyetemen is napirendre került a modellváltás kérdése

Lassan már alig marad állami fenntartású egyetem az országban.

Palkovics László az RTL Híradóban beszélt arról, hogy újabb egyetemek kezdeményezték a modellváltás, köztük a Nyíregyházi Egyetem. Emellett az Óbudai Egyetem (ÓE) és a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) nevét említette. Előbbiről már korábban felröppent a hír, miszerint tárgyalják a fenntartóváltás kérdését, a BGE-n pedig a héten - 17 igen, 1 nem és nulla tartózkodás mellett - már meg is szavazták a modellváltást.

A héten nem a Nyíregyházi Egyetem az első, amelyről kiderült, gondolkodik a modellváltáson. A napokban beszámoltunk róla, hogy a Magyar Táncművészeti Egyetemnél is fontolgatják a dolgot. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen és a Zeneakadémián egyelőre nincs napirenden a kérdés.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Az egyik legdrágább brit elitiskola csapatát is legyőzte két magyar diák az oxfordi vitaversenyen Közoktatás Szabó Fruzsina

Az egyik legdrágább brit elitiskola csapatát is legyőzte két magyar diák az oxfordi vitaversenyen

Magyar gimnazisták nyerték meg a legnevesebb nemzetközi vitaverseny döntőjét – a tizedikes diákok „újonc” kategóriában indultak az oxfordi versenyen, és az egyik legrégebbi brit magániskola csapatát is legyőzték. Pedig míg számos európai és ázsiai országban népszerű „iskolai sport” a vitázás, itthon alig néhány iskolában működik vitaklub. Kár, a társadalom is jól járna azzal, ha már tizenévesen megtanulnánk jól vitázni.