Simán átment: a Budapesti Gazdasági Egyetemen is megszavazták a modellváltást Felsőoktatás
Eduline/MTI

Simán átment: a Budapesti Gazdasági Egyetemen is megszavazták a modellváltást

Támogatta a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) szenátusa csütörtöki ülésén az egyetem modellváltását.

A modellváltást 17 igen, 1 nem szavazat mellett fogadták el; senki nem tartózkodott.

A szenátusi döntés azt jelenti, hogy a BGE-n elindulhat a modellváltás részleteinek kidolgozása, az egyeztetés a külső és belső érintettekkel - közölte az egyetem. A BGE vezetése a folyamatba bevonja az érdek-képviseleti szervezeteket is, különös tekintettel a Hallgatói Önkormányzatra, és az eredményekről beszámol az egyetem közösségének - állítják.

A BGE állami intézményből közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítvány által fenntartott felsőoktatási intézménnyé alakítását.

Komoly mozgás a felsőoktatásban

A pécsi, a szegedi, a debreceni, illetve a Semmelweis Egyetem idén januárban megszavazták a fenntartóváltást. Sőt azóta kiderült, hogy újabb egyetemek kerülnének alaptványi kézbe, mégpedig a Budapesti Gazdasági Egyetem és az Óbudai Egyetem. Miközben egymást érik a modellváltással kapcsolatos döntések, addig úgy tűnik az tervek szerint állam mégsem vonul ki teljesen a felsőoktatásból - az elsősorban szőlészeket és borászokat képző Tokaj Egyetem központja a hírek szerint Sárospatak lenne.

Közben kiderült, hogy a Magyar Táncművészeti Egyetemnél is vizsgálják a modellváltás lehetőségét.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Ez az egyik legnépszerűbb feladat a magyarérettségin, pedig vannak buktatói Érettségi-felvételi Szabó Fruzsina

Ez az egyik legnépszerűbb feladat a magyarérettségin, pedig vannak buktatói

Nem lesz egyszerű dolguk az idén érettségizőknek: fél év otthoni tanulás után kell jól teljesíteniük az írásbeli vizsgákon. A következő két hétben az Eduline-on szaktanárok segítségével járunk utána, hogyan lehet felpörgetni a felkészülést a vizsgák előtti napokban, milyen buktatói vannak a különböző feladattípusoknak, mire érdemes odafigyelni. Cikksorozatunk első részében a középszintű magyarérettségi érvelési feladatával foglalkozunk.