Közel hússzor annyian passziváltatták a félévüket az SZFE-n, mint 2018-ban Felsőoktatás
Eduline

Közel hússzor annyian passziváltatták a félévüket az SZFE-n, mint 2018-ban

Az új vezetés szerint a számok nem vészesek, az egyik egykori docens szerint a valóság mást mutat.

Bár korábban elhanyagolható számnak állította be a teljesen új vezetés alá került Színház- és Filmművészeti Egyetem, hogy mindössze négy hallgatójuk hagyta ott a tanintézményt, és mindössze 86-an állították passzívra a tanulói státuszukat, de az intézmény korábbi docense, Kárpáti Péter szerint ezek számok nem különösebben jók.

Kárpáti Péter Telex által kiszúrt Facebook-bejegyzése szerint annyira nem átlagos ez a 86 passziváltatott félév, ugyanis ez a szám 2018-ban átlagban mindössze öt volt.

Az új SZFE a felvételi előtt bevetett egy diákokat toborzó hirdetést is - erre egyébként 70 éve nem volt szükségük, hiszen mindig 30-40-szeres volt a túljelentkezés az egyetemen -, egyelőre nem tudni, ez hogyan fog megjelnni a jelentkezők számában.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Vége a covid-oktatásnak, mától újra megtelnek élettel az iskolák Közoktatás Tóth Alexandra

Vége a covid-oktatásnak, mától újra megtelnek élettel az iskolák

Május 10-től a felsősöknek és a középiskolásoknak is újraindul a jelenléti oktatás. Sokan azonban úgy érzik, ennek még nincs itt az ideje a járvány miatt, mások pedig feleslegesnek tartják, hogy a tanév utolsó honapjára kell visszatérni az iskolákba. Mit tehetnek azok a szülők, aki a továbbiakban is otthon tartanák a gyereküket, illetve milyen járványügyi intézkedésekkel kell számolni az intézményekben? Most minden kérdést megválaszolunk.