Várhatóan holnap kezdődnek az előzetes egyeztetések a BGE-n a modellváltásról Felsőoktatás
Eduline

Várhatóan holnap kezdődnek az előzetes egyeztetések a BGE-n a modellváltásról

A fenntartóváltásról az egyetem szenátusa dönt majd.

Korábban írtunk róla, hogy felröppent a hír, miszerint újabb két egyetem - a Budapesti Gazdasági Egyetem és az Óbudai Egyetem - kerülhet hamarosan alapítványi fenntartásba.

A Budapesti Gazdasági Egyetem tegnapi hivatalos tájékoztatásából kiderül, hogy valóban fontolgatja az egyetem az átalakítást. Az egyetem hallgatói önkormányzata közösségi oldalán tette közzé a rektori tanács határozatát, amelyben arról tájékoztatták a hallgatókat, hogy 2021. február 16-án 

a BGE rektori tanácsa tárgyalta egyetemünk modellváltásának lehetőségét, és döntött arról, hogy felhatalmazza az egyetem vezetését, élén az egyetem rektorával, hogy kezdje meg a modellváltással kapcsolatos előzetes tárgyalásokat és a pontos információk begyűjtését.

A modellváltásról az egyetem szenátusa dönt majd, ennek dátumáról és a részletekről későbbre ígértek tájékoztatást.

A levél alapján a BGE a modellváltást a következőkkel indokolja:

Ahhoz, hogy tovább tudjuk fokozni a tudásátadás és tudáselsajátítás hatékonyságát, valamint, hogy a jövőben nemzetközi színtéren is meg tudjuk mérettetni magunkat, folyamatosan szükséges kutatni a fejlődési és fejlesztési lehetőségeket, legyen szó oktatás és kutatásmódszertani kérdésekről, vagy akár szervezeti, működési modellekről.

A teljes bejegyzést itt nézhetitek meg:

Az alábbi képen olvashattok bővebben a Rektori Tanács 2021.02.16-i határozatáról �������� A modellváltással kapcsolatos...

Közzétette: BGE EHÖK – 2021. február 17., szerda

Az Óbudai Egyetemmel kapcsolatban egyelőre nincsenek hivatalos információink, de amint megtudunk valamit, tájékoztatunk titeket. Mint ahogy arról is beszámoltunk korábban, hogy idén januárban már négy felsőoktatási intézményben döntöttek a fenntartóváltás mellett. Legutóbb a pécsi és a szegedi egyetem került alapítványi kézbe, követve ezzel a Semmelweis Egyerem és a Debreceni Egyetem példáját, ahol szintén az előző hónapban szavazták meg a modellváltást.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés