Az Egyesült Államokban tanulnátok? Erre az ösztöndíjra már pályázhattok Felsőoktatás
Eduline

Az Egyesült Államokban tanulnátok? Erre az ösztöndíjra már pályázhattok

Bár az utóbbi időben jelentősen megcsappant a külföldi ösztöndíjak száma, most mutatunk egyet, amire még jelentkezhettek.

Idén is meghirdették a Fulbright ösztöndíjakat, amire azok pályázhatnak, akik felsőfokú végzettséggel, megfelelő szintű angol nyelvtudással rendelkeznek, magyar állampolgárok és az Egyesült Államokban szeretnének továbbtanulni, oktatni vagy kutatni. Az ösztöndíjhoz aktív hallgatói jogviszony sem szükséges és a jelentkezésnek nincs felső korhatára.

Hol tanulhattok?

Az Egyesült Államok bármelyik akkreditált egyetemét választhatjátok és pályázni szinte bármely tudományterületen és művészeti ágban lehet. Egy kivétel van, mégpedig az orvostudományi terület (a fogorvosi, ápolónői, állatorvosi képzés, valamint a pszichológiai tanácsadás), itt a program nem támogatja részvételt - olvasható a közleményükben.

A posztgraduális hallgatói ösztöndíj alapfeltétele a legkésőbb 2021. július 31-ig szerzett legalább BA/BSc szintű diploma. Doktori fokozattal rendelkezők erre az ösztöndíjra nem, csak kutatói, illetve oktatói kategóriákban pályázhatnak.

Mennyi időre szól és mekkora összeg?

Az ösztöndíjak maximális időtartama egy tanév (9 hónap), PhD fokozat kapcsán végzett kutatás vagy bármilyen más kutatásban való részvétel esetén pedig jellemzően 5 hónap. Nem kell izgulnotok, hogy a vírushelyzetben utaznátok, az ösztöndíjas időszak leghamarabb 2022 augusztusában kezdhető meg, és legkésőbb 2023 augusztusában fejezhető be.

Az ösztöndíj (szállásra és megélhetésre) egyetemtől függően havonta 1410 és 2660 dollár között változik (ez átszámítva 400 és 790 ezer forint között van). Továbbá egy egyszeri 500 dolláros kezdeti támogatással is számolhattok. De ezeken kívül a szakkönyv vásárlásba, a kutatásba, illetve a repülőjegybe is besegítenek. A részleteket itt találjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Vége a covid-oktatásnak, mától újra megtelnek élettel az iskolák Közoktatás Tóth Alexandra

Vége a covid-oktatásnak, mától újra megtelnek élettel az iskolák

Május 10-től a felsősöknek és a középiskolásoknak is újraindul a jelenléti oktatás. Sokan azonban úgy érzik, ennek még nincs itt az ideje a járvány miatt, mások pedig feleslegesnek tartják, hogy a tanév utolsó honapjára kell visszatérni az iskolákba. Mit tehetnek azok a szülők, aki a továbbiakban is otthon tartanák a gyereküket, illetve milyen járványügyi intézkedésekkel kell számolni az intézményekben? Most minden kérdést megválaszolunk.