Új szavazást kérnek a Szegedi Tudományegyetem modellváltásáról Felsőoktatás
Eduline

Új szavazást kérnek a Szegedi Tudományegyetem modellváltásáról

A pénteki szenátusi ülésen többeknek az sem volt világos, hogy miről szavaznak.

Pénteken 29 igen, 16 nem és 7 tartózkodás mellett a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) szenátusa elfogadta az egyetemi modellváltást, így a jövőben alapítványi fenntartásban működnek. Szajbély Mihály a bölcsészkar volt dékánja azonban beadványt nyújtott be azért, hogy megismételjék a fenntartóváltásról szóló szavazást - írja a hvg.hu.

A lap szerint a pénteki rendkívüli ülésen különösen zajlott a szavazás, Rovó László rektor kétszer is elindította azt, pedig többeknek nem is volt egészen világos, pontosan miről döntenek. A helyzetet bonyolította, hogy a résztvevők többsége online vett részt az ülésen, illetve, hogy végül egy módosított határozati javaslatról kellett dönteniük, ezt pedig volt, aki csak aznap kapta kézhez. Az ülésre Szajbély Mihály is beadott egy módosító javaslatot, ám mikor azt elemzték, nem kapott szót.

A szegedi mellett pénteken a pécsi egyetem is szavazott a fenntartóváltásról, itt szintén a modellváltás mellett döntöttek, úgy, mint csütörtökön a Semmelweis Egyetem szenátusa. Így mindhárom egyetem követte a Debreceni Egyetem példáját, ahol január 21-én szavaztak az alapítványi fenntartó mellett.  

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Vége a covid-oktatásnak, mától újra megtelnek élettel az iskolák Közoktatás Tóth Alexandra

Vége a covid-oktatásnak, mától újra megtelnek élettel az iskolák

Május 10-től a felsősöknek és a középiskolásoknak is újraindul a jelenléti oktatás. Sokan azonban úgy érzik, ennek még nincs itt az ideje a járvány miatt, mások pedig feleslegesnek tartják, hogy a tanév utolsó honapjára kell visszatérni az iskolákba. Mit tehetnek azok a szülők, aki a továbbiakban is otthon tartanák a gyereküket, illetve milyen járványügyi intézkedésekkel kell számolni az intézményekben? Most minden kérdést megválaszolunk.