Pénteken dönthetnek a PTE sorsáról, a rektor a modellváltás kezdeményezését javasolja Felsőoktatás
Csik Veronika

Pénteken dönthetnek a PTE sorsáról, a rektor a modellváltás kezdeményezését javasolja

A hvg.hu megszerezte a Pécsi Tudományegyetem elé kerülő előterjesztést, amit megszavaztat pénteken Miseta Attila rektor a Szenátussal.

Bár a pécsiek második összegyetemi fóruma is elutasította a modellváltás gondolatát, a Pécsi Tudományegyetem szenátusának Miseta Attila rektor arra tesz javaslatot pénteken, hogy támogassa a fenntartóváltást – derült ki a hvg.hu-hoz eljutott előterjesztésből.

A dokumentumokból kiderül, hogy az egyetemen fontosnak tartják, hogy az intézmény egyben maradjon. A modellváltásra a Klinikai Központot, valamennyi kart, önálló szervezeti egységet és az egyetem által fenntartott intézményeket magában foglaló, a nem pécsi székhelyű, illetve telephelyű szervezeti egységekre is kiterjedő egységben valósuljon meg.

Továbbá azt akarják elérni, hogy az egyetemi dolgozók díjazását emeljék és a juttatásaikat kollektív szerződésben rögzítsék.

A lap szerint belekerültek a hallgatói önkormányzatok javaslatai is az előterjesztésbe. Feltétel lett, hogy a hallgatók tanulmányi és szociális ösztöndíjakhoz való jogait – legalább az ez idő szerinti mértékben – biztosítani kell, de kitértek arra is, hogy a hallgatói önkormányzatok továbbra is megkapják a feladataik ellátásához szükséges pénzt. Továbbra is ragaszkodnak a szenátusban az eddigiekkel megegyező létszámú képviselőhöz.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés