HÖOK-elnök: „Méltatlan ez a helyzet az egyetemi polgársághoz” Felsőoktatás
Eduline

HÖOK-elnök: „Méltatlan ez a helyzet az egyetemi polgársághoz”

A HÖOK elnöke szerint nagyon aggasztó az SZFE diákjainak a helyzete. Érthetőnek tartja, hogy a hallgatók bizalma miért nem maximális a vezetésben.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, elkezdték törölni a hallgatók korábban érvényesen megszerzett érdemjegyeit és gyakorlati eredményeit a Neptunból. Bizonytalanságban vannak az SZFE diákjai, ugyanis nem tudják, tényleg visszakapják-e az őszi jegyeiket.

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) szerint a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) új vezetőinek ígéretei a jegyek pótlására „annyit érnek, amennyit betartanak belőlük” – számolt be róla a hvg.hu a a Klubrádióban elhangzottak alapján. Murai László, a HÖOK elnöke arról beszélt, nagyon aggasztónak tartja a hallgatók helyzetét, az új intézkedés pedig, - hogy az egyetem vezetése elkezdte törölni az előző félév jegyeit a Neptunból, - „bármelyik intézményben példátlan lenne”.

„Sajnos számítottak arra az SZFE-s hallgatók, hogy lesznek következményei az előző félévnek, de arra talán nem, hogy beváltja a fenyegetést az új vezetés” – mondta a műsorban az elnök. Szerinte furcsa, hogy ezt a megoldást választotta a vezetőség, mivel a jelenléti ívek, vizsgák, vizsgalapok vagy felvett vizsgafilmek révén mindenki bizonyítani tudja, hogy az oktatás megtörtént.

Azzal kapcsolatban, hogy új kuratórium megígérte, a következő félévben jóváírják ezeket a krediteket, azt mondta, véleménye szerint érthető, a hallgatók bizalma miért „nem maximális” a vezetésben, hiszen „sok ígéretet láttak már."

„Méltatlan ez a helyzet az egyetemi polgársághoz” – tette hozzá. Murai László szerint nemcsak a hallgatóknak okoz kárt ez a döntés, hanem az egész magyar felsőoktatásnak, de a HÖOK próbálja őket támogatni az oktatási jogok biztosával együtt.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Az egyik legdrágább brit elitiskola csapatát is legyőzte két magyar diák az oxfordi vitaversenyen Közoktatás Szabó Fruzsina

Az egyik legdrágább brit elitiskola csapatát is legyőzte két magyar diák az oxfordi vitaversenyen

Magyar gimnazisták nyerték meg a legnevesebb nemzetközi vitaverseny döntőjét – a tizedikes diákok „újonc” kategóriában indultak az oxfordi versenyen, és az egyik legrégebbi brit magániskola csapatát is legyőzték. Pedig míg számos európai és ázsiai országban népszerű „iskolai sport” a vitázás, itthon alig néhány iskolában működik vitaklub. Kár, a társadalom is jól járna azzal, ha már tizenévesen megtanulnánk jól vitázni.