Megszólalt a modellváltással kapcsolatban a szegedi egyetem rektora is Felsőoktatás
Eduline

Megszólalt a modellváltással kapcsolatban a szegedi egyetem rektora is

Rovó Lászlót, a Szegedi Tudományegyetem rektora azt mondta, "nincs semmilyen nyomás, még az sem biztos, hogy lesz egyetemi átalakulás, ezt szeretném hangsúlyozni".

Az egyetemátalakítással kapcsolatosan fontos leszögezni, ha az egyetem a megfelelő információk birtokában úgy dönt, elindulunk ezen az úton, akkor ezen fogunk elindulni. Nincs semmilyen nyomás, még az sem biztos, hogy lesz egyetemi átalakulás, ezt szeretném hangsúlyozni

- idézi a szeged.hu a rektor szavait. "Megnézzük a lehetőségeket, minden oldalnak vannak előnyei, hátrányai. Valamikor a jövő héten eldöntjük, átalakul-e az egyetem, vagy marad minden a régiben. Nagyon óvatosan kell fogalmazni" - emelte ki Rovó Lászlót.

Úgy gondolja, egy modern, az elvárásoknak jobban megfelelő, aktívabb, a gazdasággal jobban együttműködő egyetem „a kelet-európai régió legnagyobb kutató és oktatóközpontjává válhat".

Ahogy már írtunk róla, a modellváltás ügyében összehívott ülést hétfőn tartották meg, és elvileg január 29-án kellene a szenátusnak döntenie. A hvg.hu forrásai szerint hétfőn mindössze 5-6 szenátusi tag próbált érvelni amellett, hogy nem kellene rohamléptekkel belevágni egy olyan modellváltásba, aminek részleteit nem ismerik, és arra kérték a rektort, hogy próbáljon időt kérni az ITM miniszterétől.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés