Vizsgálják a fenntartóváltás lehetőségét a Debreceni Egyetemen Felsőoktatás
Eduline

Vizsgálják a fenntartóváltás lehetőségét a Debreceni Egyetemen

Sajtóközleményben reagált a ma megjelent átszervezési hírekre a Debreceni Egyetem.

Úgy néz ki, a Szegedi Tudományegyetem is hamarosan államiból alapítványi egyetemmé válhat, ugyanis a napokban felröppent a hír, miszerint egy év elején összehívott rendkívüli ülésén felvetődött az is, az egyetemen kilátásban van egy esetleges fenntartói átszervezés.

A szegedi egyetem mellett úgy tudni, Pécsett, Debrecenben is téma a fenntartóváltás lehetősége.

A Debreceni Egyetem most közleményben reagált a hírekre, a nyilatkozat szerint egy 2021-24 közötti időszakra szóló fejlesztési terv egyik lehetséges eleme a modellváltás. A közleményben az áll, hogy jelenleg az új működési felállás vizsgálata zajlik, amelyet egyébként a 14 kar vezetői és a hallgatók képviselőinek javaslatára kezdtek meg.

Az intézményi javaslatról szóló döntés megszületéséig a témával kapcsolatos híreszteléseket a Debreceni Egyetem nem kívánja kommentálni

- emelik ki.

Bár a debreceni közlemény szerint az intézményi vezetők javaslatára indult el a fenntartóváltás előkészítése, a szegedi egyetemi dolgozói a hvg.hu-nak korábban azt mondták, náluk hirtelen jött a modellváltás felvetése.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Kiderült, mi lesz a 2021-es érettségik sorsa, nyilvános a jövő évi tankönyvjegyzék - a hét hírei Érettségi-felvételi Eduline

Kiderült, mi lesz a 2021-es érettségik sorsa, nyilvános a jövő évi tankönyvjegyzék - a hét hírei

A kormány szerint minden készen áll az általános iskolák és az óvodák nyitására, a szakemberek és a diákok ezzel nem igazán értenek egyet. Néhány kivételtől eltekintve idén sem lesznek szóbeli érettségik, bárki leírhatja a véleményét a 2024-től bevezetésre kerülő érettségikről, nyilvánosságra hozták a következő tanév tankönyvjegyzékét. Vizsgálat indult a Szegedi Tudományegyetemen, a felsőoktatási modellváltás visszavonását kérik az MTA köztestületi tagjai. Ez történt a héten.