Sporttudományi képzést kerestek? Ezek a legjobb magyar egyetemek Felsőoktatás
Eduline

Sporttudományi képzést kerestek? Ezek a legjobb magyar egyetemek

Az ELTE vezeti a sporttudományi képzéseket indító intézmények oktatói kiválóság alapján összeállított rangsorát, illetve hallgatói kiválóság terén is az egyetem lett a legjobb. Itt a HVG felsőoktatási rangsorának legújabb része.

Az oktatóikiválóság alapján készült rangsort az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kara vezeti, a második az egri Eszterházi Károly Egyetem Természettudományi Kara áll, harmadik a Testnevelési Egyetem lett.  

A hallgatósági kiválóság alapján összeállított 2021-es rangsor első helyén is az ELTE áll, második a Testnevelési Egyetem, a harmadik helyet pedig a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kara szerezte meg. 

Rang

Intézmény,
kar
(hallgatók kiválósága alapján)

Rang Intézmény,
kar
(oktatók kiválósága alapján)
1. ELTE-PPK 1. ELTE-PPK
2. EKE-TTK 2. TE
3. TE  3. DE-GTK
4. SZE-ESK 4. SZE-ESK
5.   5. EKE-TTK

A HVG Diploma 2021 rangsort keressétek az újságárusoknál vagy rendeljétek meg itt, a kiadótól.  

Mi alapján áll össze a rangsor? 

Az összesített és kari rangsor idén is a hallgatói és az oktatói alrangsorból áll össze. A HVG felsőoktatási rangsorának készítői számos szempontot figyelembe vettek az intézmények rangsorolásakor: az elsőhelyes jelentkezők számát, a felvettek pontátlagát, a nyelvvizsgával felvettek arányát, a tanulmányi versenyen helyezettek számát, a tudományos fokozattal rendelkező oktatók számát és arányát, az egy - tudományos fokozattal rendelkező - oktatóra jutó hallgatók számát, valamint az MTA-címmel rendelkező oktatók arányát. 

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

 

Hirdetés